Crna lista: Objavljeno zašto poznata imena više ne igraju za Hrvatsku!

Počinje operacija 'SP u Kataru'. Hrvatska rukometna reprezentacija okupit će se 26.

23.12.2014.
13:46
VOYO logo

U Poreču će Golužini izabranici boraviti do 30. prosinca. Novo okupljanje zakazano je za 2. siječnja nakon čega će reprezentacija nastaviti s pripremama u Umagu, dok će 9. i 10. siječnja zaigrati u pripremnim susretima sa Srbijom u Poreču i Rijeci. Za Katar Hrvatska putuje 13. siječnja.

Izbornik Slavko Goluža u utorak je otkrio skraćeni spisak za prvu fazu priprema, dok se u drugoj fazi pridružuje i Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što su napisali mnogi, spisak od 28 igrača smo morali poslati prije mjesec dana, čekali smo posljednji trenutak za objavu, planirali smo i prije konferencije, ali evo ga sada. Od 28 imena, odredio sam 20 igrača koji će u prvoj fazi priprema biti s nama u Umagu. Poslije te faze skratit ćemo spisak na 18 i tada se priključuje i Duvnjak i odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice sa Srbijom."

Zašto je otpisan 31-godišnji Vuković?

"Što se Vukovića tiče, nastavlja se pomlađivanje i ove godine sam odlučio da na toj poziciji igraju Bičanić, Slišković pa i Karačić te Obranović, a možda i Duvnjak u nekim mojim vizijama uz Gojuna kao obrambenog specijalca. Odabrao sam Blaževića koji ima zapaženu sezonu u Szegedu i zaslužio je poziv za kadar za Katar. Što se Buntića tiče, s njime sam nekoliko puta razgovarao, sam je zatražio da se oslobodi ove akcije zbog obiteljskih razloga i to treba poštivati. Lacković je nažalost povrijeđen, kao i Losert".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je potom preuzeo glavni i odgovorni, Zoran Gobac, službeno dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

"Svake godine u prvom mjesecu počinjemo s velikim natjecanjem, ove godine imamo izuzetno težak zadatak, Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje je naš prvi cilj osigurati kvalifikacije za plasman na OI u Riju. Normalno, mi se nećemo odreći ni drugih ciljeva, borbe za medalju, ali osnovni cilj jest osiguranje borbe za OI u Riju", započeo je veliki boss hrvatskog rukometa pa objasnio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripreme će biti u dvije faze, od 26. prosinca do kraja godine i druga faza u novoj godini, imat ćemo i dvije pripremne utakmice sa Srbijom, trebali smo imati s Mađarskom, ali oni su odustali jer su promijenili izbornika. Srbija je kvalitetan protivnik, predstoje nam dobre utakmice, moći ćemo testirati momčad koju imamo. Radimo stalno na pomlađivanju, ali nastojimo da to ne bude nauštrb rezultata. Nedostaje nam sponzora, nadamo se da ćemo i to uspjeti riješiti, tu nam je uzor reprezentacija Poljske. Nadamo se da ćemo u tijeku SP-a ili prije toga pronaći sponzore. Za sada sve normalno teče, osigurali smo korektne uvjete za pripreme. Što, pak, igrači očekuju od HRS-a, dužni smo im isplatiti jednu premiju za Španjolsku, obaveza je ta ostala, nadam se da ćemo i to uskoro riješiti da možemo ući u novu obavezu što se tiče premija, nadamo se tome".

Gobac o Golužinom popisu

"Mi ćemo voditi 16 igrača u Katar, a njih 18 je u završnoj fazi. Mi imamo uvijek 24 ili 48 sata za zamjenu igrača, imamo direktan let za Katar tako da nam se ne događaju situacije kao u Njemačkoj pa da moraju neki igrači ići kući. Bolje da riješimo to na vrijeme i da 16 igrača zna na čemu je, da ne bude dodatnih neugodnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema tajni, na dvije faze smo radili zajedno sa stožerom. Prva je bolja fizička priprema koja će se vidjeti vrlo brzo, druga u kojoj treba malo discipline pojačati. Već u pripremnim utakmicama i kvalifikacijama došli smo do višeg stupnja bojne gotovosti, ne želimo mi igračima utjerati slobode, no kada si u dresu reprezentacije i kada je predstavljaš moraš se drugačije ponašati nego kada predstavljaš klub ili sebe privatno. Reprezentacija je institucija kroz koju su se svi izgradili i napravili ugovore, kao i izazov za svakog igrača, oni su uzor djeci, publici i naciji i želimo da to bude stvarno te kroz drugi način života produže karijeru. Dakle, više treninga, manje poroka i duže ćeš trajati. Samo to želimo.

"Zadovoljni smo postupanjem igrača 90%, ovih 10% ćemo u tijeku pripremama podići, svi skupa se moramo dvadesetak dana na pripremama odreći nekih stvari i bit će dobro. Bit ćemo prava reprezentacija i ne bojimo se, trebat će nam sreće da ne bude ozljeda, ali i sportske sreće da si olakšamo ždrijeb jer je važno da startamo s pozicije broj jedan što neće biti nimalo lagano. Imamo suparnike iz regije koji su neugodni protivnici, nitko unaprijed ne može reći da će ih glatko pobijediti. Moramo biti potpuno spremni da budemo prvi u skupini, tada je sve otvoreno i izbjeći ćemo dalje lakše reprezentacije, kao i Katar koji će biti neugodan na svom terenu.Bit će to histerija koju će teško biti kontrolirati. Moramo bit psihički i fizički spremni na sve, a nadamo se da će igrači biti mnogo spremniji nego što su do sada bili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Mirko Alilović (Veszprem) 2. Ivan Pešić (Meškov Brest) 3. Filip Ivić (PPD Zagreb) 4. Manuel Štrlek (Kielce) 5. Ivan Ninčević (Bešiktaš) 6. Lovro Šprem (PPD Zagreb) 7. Ivan Čupić (Kielce) 8. Zlatko Horvat (PPD Zagreb) 9. Igor Vori (PSG) 10. Željko Musa (Kielce) 11. Ilija Brozović (PPD Zagreb) 12. Marko Kopljar (PSG) 13. Luka Stepančić (PPD Zagreb) 14. Mario Vuglač (PPD Zagreb) 15. Damir Bičanić (Chambery) 16. Ivan Slišković (Celje PL) 17. Jakov Gojun (PSG) 18. Sandro Obranović (PPD Zagreb) 19. Josip Valčić (PPD Zagreb) 20. Igor Karačić (Vardar)

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo