'Ljudi, ostavimo se toga! Smetaju me te priče!'

Hrvatska rukometna reprezentacija u dramatičnoj je utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva upisala i šestu pobjedu, ovoga puta protiv Brazila (26:25), te izborila četvrfinale.

25.1.2015.
21:15
VOYO logo

"Ja sam preživio. Očekivao sam ovakvu utakmicu, ali prije svega, moram čestitat' mojim igračima. Jesu odigrali malo lošije nego što se očekivalo i što smo mislili, međutim treba i ovakvu utakmicu privest' kraju. Najvažnije je da smo mi pobijedili. Ja sam cijelo vrijeme upozoravao, nije to protivnik bezveze. Do sada su sve ekipe koje su igrale protiv Brazila imale veliki problema, uvijek su imale puno tehičkih grešaka, ali jedan podatak - mi smo imali najmanje tehničkih grešaka od svih tih ekipa. Ma ljudi, igrali smo loše, ali smo pobijedili. Mi smo toga svjesni i najvažnija je pobjeda", izjavio je Goluža nakon teške pobjede.

Čime nas je iznenadio Brazil? "Iznenadili su nas s tom dubokom obranom, znali smo da će oni tako odigrat', ali na tu je obranu jako teško igrat' svih 60 minuta. Međutim, moram reći da smo tehničkim pogreškama i mi samo tome kumovali, umjesto da ih dotučemo, mi promašimo tri, četiri zicera, pa sedmerce, bacimo dvije, tri lopte u aut.... Takva se utakmica mora dogodit' i Bogu hvala da se sad dogodila. Dečki su izvukli maksimum iz nje i idemo dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv koga bi radije igrao u četvrtfinalu - Švedske ili Poljske? "Ma gledajte, mi trebamo sami sebe pobijedit', što se kaže. Mi smo najveći protivnici sami sebi. Što se tiče protivnika, meni je osobno svejedno igrali protiv Švedske ili Poljske. Žao mi je što sam danas mora mijenjati obranu, to sam čuvao, ali nema veze. Najvažnija je pobjeda, i u lošoj utamici treba pobijedit".

Kako komentira priču da nam je put do finala otvoren jer u našem dijelu ždrijeba nema Francuske, Danske, Španjolske... "Pa dobro, kad je već tako neka se svi maknu i idemo uzeti zlato, jel? Malo me smetaju te priče i još što momci to čitaju. Sigurno je da su ušli malo opušteno u utakmicu i zbog tih stvari, koliko god smo mi pripremali ekipu, koliko smo god smo se pripremali na ovakvu utakmicu, negdje u podsvijesti je to. Prema tome... Ljudi, ostavimo se finala, daleko je još finale, sljedeća utakmica je Švedska ili Poljska. Mi smo prvi plan ispunili, i sad ćemo se odmorit' i pripremit' za protivnika koji nam dođe", zaključio je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv pobjednika susreta Švedska - Poljska koji je na programu u ponedjeljak.

Rukometaši Hrvatske i Španjolske pridružili su se domaćinu Kataru i Sloveniji u četvrtfinalu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometaše, Hrvatska je teže od očekivanog svladala Brazil sa 26-25 (13-15), dok je Španjolska bila uvjerljiva protiv Tunisa sa 28-20 (18-9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv pobjednika susreta Švedska - Poljska koji je na programu u ponedjeljak.

Španjolska je već u prvom poluvremenu ostvarila veliku prednost protiv Tunisa, pa je nastavak odigran u laganijem ritmu. Cristian Ugalde je sa sedam golova predvodio Španjolsku, a Oussama Bounghanmi s pet Tunis. Španjolska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Danska - Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je Katar svladao Austriju sa 27-25 (13-14), dok je Slovenija bila bolja od Makedonije sa 30-28 (16-15). Najefikasniji u reprezentaciji Katara bili su Žarko Marković s osam, Rafael Capote sa sedam, te Bertrand Roine s pet golova, dok su u reprezentaciji Austrije najbolji bili Robert Wagner s osam i Viktor Szilagy s četiri pogotka. Katar će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv pobjednika susreta Njemačka - Egipat.

Slovenija je protiv Makedonije tijekom čitavog susreta bila u laganoj prednosti, a junak pobjede bio je 37-godišnji vratar Gorazd Škof koji je uspio obraniti čak četiri sedmerca, te bi se svaki put kada bi Makedonci zaprijetili istaknuo nekom sjajnom obranom. Dragan Gajić s devet, te Jure Dolenec i Sebastian Skupe sa po pet golova bili su najefikasniji u sastavu Slovenije, dok su Makedoniju predvodili Kiril Lazarov i Goce Georgievski sa po sedam pogodaka. Slovenija će u četvrtfinalu također u srijedu igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuska - Argentina. POLUFINALE - 30. siječnja (petak) Poljska - Katar Francuska - Španjolska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA POREDAK OD 5. DO 8. MJESTA - 30. siječnja (petak) Hrvatska - Njemačka Danska - Slovenija

ZA 3. MJESTO - 1. veljače (nedjelja) FINALE - 1. veljače

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ODIGRANO:

ČETVRTFINALE - 28. siječnja (srijeda) HRVATSKA - Poljska 22:24 Katar - Njemačka 26:24 Slovenija - Francuska 23:32 Španjolska - Danska 25:24

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSMINA FINALA: 25. siječnja (nedjelja): HRVATSKA - Brazil 26:25 (13:15) Slovenija - Makedonija 30-28 (16-15) Austrija - Katar 27-29 (14-13) Španjolska - Tunis 28-20 (18-9)

26. siječnja (ponedjeljak): Egipat - Njemačka 16-23 (8-12) Švedska - Poljska 20-24 (11-10) Francuska - Argentina 33-20 (16-6) Island - Danska 25-30 (10-16)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice Hrvatske u skupini: 16. siječnja (petak): Hrvatska - Austrija 32:30 17. siječnja (subota): Hrvatska - Tunis 28:25 19. siječnja (ponedjeljak): Hrvatska - Iran 41:22 21. siječnja (srijeda): Hrvatska - Makedonija 29:26 23. siječnja (petak): Hrvatska - BiH 28:21

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo