GOBAC UPUTIO OZBILJNU PRIJETNJU RUKOMETAŠIMA: / Objasnio i zašto navijači ne idu u Beograd, Červar izdiktirao popis

Image
Foto: PIXSELL

Prva utakmica protiv Srbije na rasporedu je 11. travnja

5.4.2019.
13:09
PIXSELL
VOYO logo

Uoči kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo 2020. sa Srbijom, izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je konačan popis igrača za treći i četvrti krug natjecanja.

Izabrana rukometna vrsta će se okupiti u ponedjeljak, 8. travnja u 12:30 sati te će krenuti put Osijeka u kojem ostaje do 10. travnja. Nakon toga, reprezentacija putuje za Beograd gdje ih čeka prva kvalifikacijska utakmica sa Srbijom, a zakazana je ona za 11. travnja s početkom u 18:00 sati. Igrat će se u dvorani Aleksandra Nikolića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Beograda prema Zadru

Nakon susreta reprezentacija putuje za Zadar, grad-domaćin drugog kvalifikacijskog susret sa Srbijom. Ta je utakmica na rasporedu 14. travnja s početkom u 20:30 sati u dvorani Krešimira Ćosića.

"Nemam iluzije da će biti lako, njima je to presudna utakmica i ne sumnjam u atmosferu. Bit će teško, bitno je da se plasiramo dalje. Oni igraju dinamičan rukomet, imaju mlade igrače, a i interes navijača je velik. Mi ćemo dati sve od sebe. Ozljede me brinu, ali nema plakanja. Na SP-u smo pokazali da možemo kada nam je teško. Rukomet je kolektivni sport, nitko osim nas se ne može pohvaliti time da je uvijek u vrhu. Mi nikad nismo imali padove, ali nemamo dovoljno igrača. Nama se pali alarm i kada se dogode dvije ozljede", govori Červar čiju izjavu bilježi 24sata.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

5.4.2019., Zagreb - Konferencija za medije hrvatskog rukometnog saveza. Izbornik Lino Cervar objavio je popis igraca za nadolazecu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2020. protiv Srbije koja se odrzava 11. travnja u Beogradu. Uz izbornika Linu Cervara na konferenciji prisustvovali su sportski direktor muskih selekcija, Igor Vori i dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Zoran Gobac. Photo:Igor KraljPIXSELL

Bez navijača

"Izranjavani smo, nismo kompletni. Nedostaje nam četiri ili pet igrača. Ali raduje povratak Marka Mamića kojeg nije bilo na prvenstvu u Njemačkoj. Raspolažemo s onim što imamo i vjerujemo u te igrače. Zbog sigurnosti u Beograd neće putovati ni navijači, a ni svi čelnici Saveza, dogovorili smo se tako s policijom i oba Saveza. U četiri iduće utakmice nam trebaju barem četiri boda da se plasiramo na Euro. Neće biti lako, ali uvjeren sam da ćemo uspjeti", dodaje dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac i upozorava:

"Tko se neopravdano ne odazove na izbornikov poziv gubi status reprezentativca u svim kategorijama. Klubovi su nam krenuli diktirati, ne puštaju igrače iz mlađih kategorija na utakmice. Oni nisu vlasnici igrača, ako je igrač ozlijeđen, liječnik Saveza će ga pregledati i odlučiti može li igrati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Lino Červar pozvao je sljedeće igrače:

1. MARIN ŠEGO, MOL-PICK SZEGED 2. FILIP IVIĆ, PGE VIVE KIELCE 3. IVAN VIDA, RK NEXE 4. JOSIP BOŽIĆ PAVLETIĆ, RK PPD ZAGREB 5. MANUEL ŠTRLEK, TELEKOM VESZPREM 6. DAVID MANDIĆ, RK PPD ZAGREB 7. MARIN ŠIPIĆ, RK NEXE 8. ŽELJKO MUSA, SC MAGDEBURG 9. IGOR KARAČIĆ, RK VARDAR 10. DOMAGOJ DUVNJAK, THW KIEL 11. MARKO MAMIĆ, PGE VIVE KIELCE 12. LUKA STEPANČIĆ, PSG HANDBALL 13. JAKOV VRANKOVIĆ, GRUNDFOS TATABANYA 14. IVAN SRŠEN, RK PPD ZAGREB 15. KRISTIAN BEĆIRI, RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 16. JOSIP VEKIĆ, RK PPD ZAGREB 17. HALIL JAGANJAC, RK NEXE 18. ANTE GADŽA, RK NEXE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo