'Francuzi su životinje, a ne mogu složiti tri pasa'

'Mislim da će to danas biti klasična tučnjava. I ovako se baš ne volimo, a danas je ulog veći ne go ikad jer tko izgubi pozdravlja se od polufinala.

24.1.2012.
17:40
VOYO logo

Nakon tri pobjede u prvom krugu uslijedio je poraz protiv Španjolaca, nakon, mnogi bi rekli dobivene utakmice. Kako ocjenjujete dosadašnje nastupe na prvenstvu? Sve u svemu, ja mislim da bi svi trebali ti zadovoljni. Tri utakmice smo dobili, sve su bile na knap, ali sve je išlo u našu korist. Onda je stigla Španjolska i izgubili smo dva boda u krivo vrijeme. To je najveći problem. Nije san poslužio ni ždrijeb jer su nam dvije najteže utakmice došle u krivo vrijeme, nesretna Španjolska i sada Francuska. Sada vlada određena nervoza i sigurno je teška situacija, međutim znamo na ćemu smo. Moramo dobiti Francuze, ovo je finale prije finale, i u većini slučajeva kada je bilo najteže, mi smo uvijek bili najbolji.

Vi ste u svojim izjavama isticali kako ste uvjereni u pobjedu Hrvatske ukoliko je rezultat u egalu do 50. minute. Da, ha-ha. To je nekakav zakon velikih brojeva. Svi su se već navikli da smo u ključnim trenucima uvijek iz takvih dvoboja izlazili kao pobjednici. Sad se malo okrenulo protiv nas. Protiv Španjolaca se puno toga događalo, radili smo dosta grešaka, skupilo se umora, malo i suci, koncentracija, sreća, sve se to okrenulo. Ali, što sad, to je sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su se dosta žalili na suce. Jesu li oni odigrali veliku ulogu? Ma ne mogu reći da smo izgubili zbog sudaca, ali činjenica da su igrači bili iznervirani. Bilo je dosta čudnih odluka, baš mi se činilo da nisu dorasli važnosti utakmice. Mislim da reprezentacije kakve su Hrvatska i Španjolska moraju suditi najbolji suci!

Balić smatra da takav tretman traje već deset godina. Činjenica je da je naša igra uvijek na granici isključenja. Igramo takvu ofenzivnu obranu, dosta smo agresivni i ako u takvoj igri malo zakasniš, vrlo lako dobiješ dvije minute. Mi smo utakmicu realno mogli dobiti i s ovakvim suđenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad nas čekaju Francuzi. Ajoj!

Zadnjih godina s njima nikako na zelenu granu. Jesmo li dobili kompleks od Francuske? Sigurno da su nam u zadnjih nekoliko godina dali po repu. Napravili su posao u posljednje četiri godine koji nikada nitko nije napravio i s razlogom ih se svi pribojavaju. Međutim sada imamo šansu jer ovo prvenstvo uopće ne liče na sebe, samopouzdanje im je na nuli, ne mogu složiti tri pasa među sobom. U njihovu se ekipu uvukla nervoza i totalno su raštimani. No, moram priznati, oni su po meni i dalje glavni favoriti prvenstva samo zato jer su Francuzi. Uvjerio sam se da su uvijek puni snage i stvarno su prave životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislite da imamo recept za Karabatića, Abaloa, Narcisa i ostalo Onestino društvo?

Eh, mislim da će to danas biti klasična tučnjava. I ovako se baš ne volimo, a danas je ulog veći ne go ikad jer tko izgubi pozdravlja se od polufinala. Po mome mišljenju tko dobije ovu utakmice, on će i osvojiti prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo