FRANCUZI OTKRILI SUROVU STVARNOST HR RUKOMETA: / 'Hrvati su čopor vukova, ali se posljednjih godina muče. Raspali su se kod kuće'

Image
Foto: PIXSELL

'Svi su osuđeni na obaranje tih dosadnih Bluesa'

10.1.2019.
17:23
PIXSELL
VOYO logo

Danas u 18.15 utakmicom Njemačke i Koreje u Berlinu započinje 26. Svjetsko rukometno prvenstvu, koje će se odigrati u Njemačkoj i Danskoj.

Hrvatska će prvu utakmicu igrati u petak u 18 sati protiv Islanda, a u našoj skupini B još su Španjolska, Makedonija, Bahrein i Japan. Kauboji su u pripremnom razdoblju, na "HEP Croatia Cupu" u Poreču, ostvarili dvije pobjede protiv Crne Gore i Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
CINDRIĆ OTKRIO KOGA SE KAUBOJI MORAJU NAJVIŠE PLAŠITI KOD ISLANDA: /

'On je najboljih kod njih, imat ćemo problema...'

Image
CINDRIĆ OTKRIO KOGA SE KAUBOJI MORAJU NAJVIŠE PLAŠITI KOD ISLANDA: /

'On je najboljih kod njih, imat ćemo problema...'

Čuvali se u Poreču za SP

Vidjelo se kako naši rukometaši ne igraju do kraja, kako se štede, isprobavale su se taktičke varijante. Nije se sve otkrivalo, tako da s nestrpljenjem iščekujemo početak prve utakmice Kauboja na turniru. Što se tiče najvećih favorita turnira oni su, barem na papiru, Francuska, Danska, Španjolska i Hrvatska.

Image

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Švicarska 25.10.2018., Osijek, SD Gradski vrt - Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska-Svicarska. Luka Cindric. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Ugledni francuski L'Equipe u svom današnjem tiskanom izdanju donosi tekst pod nazivom:"Svi protiv Francuske". Francuski novinari u svom pisanju dosta su samouvjereni kad je riječ o njihovoj reprezentaciji. Nije da nemaju kredita za to. Iako će na turniru nastupiti bez ozlijeđenog Nikole Karabatića, Tricolori su i dalje jaki. No, isto tako u prvi plan guraju ove dvije reprezentacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nijemci i Danci su prvi favoriti za naslov'

"Nijemci i Danci su prvi favoriti za naslov, uz Francusku koja će biti nešto manje opasna bez Karabatića nego što je to inače", piše spomenuti medij. Novinar Yann Hildwein, stoga, u najavi priloga L'Equipea o SP-u u rukometu 2019., u sličnom duhu piše:

"Rođen u ledenoj ravnici između Sjevernog mora i Baltika, je li rukomet njemački ili danski sport? Nema potrebe voditi raspravu kako bi zaključili da se mala ljepljiva lopta vraća ovog mjeseca kući, Nijemci i Skandinavci pružili su si ruku i organizirali ovo Svjetsko prvenstvo. Od Herninga do Münchena preko Kölna, natjecanje će oduševiti kolosalne rukometne hramove pune strasti, plesa i hmelja gdje je gotovo 850.000 ulaznica već pronađeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Švicarska 25.10.2018., Osijek, SD Gradski vrt - Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska-Svicarska. Lino Cervar. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

'Dva susjeda vode čopor svojih vukova'

U natjecanju koje je u posljednjih devet izdanja (*) četiri puta osvojio organizator, Danska i Njemačka nalaze se na čelu pretendenata na krunu koju drži Francuska, pojačana draguljem u obliku ulaznice za Olimpijske igre. Dva susjeda vode čopor svojih vukova. Sjever Europe čine Norveška, Švedska i Jug Europe, Španjolska, Hrvatska. Svi su osuđeni na obaranje tih dosadnih Bluesa, koji će se sutra natjecati u Berlinu protiv Brazila.

Francuska započinje svoju utrku za treći svjetski naslov, ali momčad je ovog puta manje zastrašujuća u odsutnosti Nikole Karabatića", stoji u uvodu priloga u L'Eguipeu koji ističe kako je Hrvatska momčad s puno talenta na jednom mjestu i kako s "Duvnjakom, Cindrićem i Štrlekom Hrvatska ima neke od najboljih igrača na svijetu. No, unatoč tome, Hrvatska se, piše L'Equipe, "muči zadnjih nekoliko godina, a potpuno se raspala prošle godine na svojem terenu na Europskom prvenstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo