JESTE LI VIDJELI OVO? / Karačić je letio, Horvat pokazao da može, a Stepančić je dobio 'batina'; No, centralna figura bio je - Duvnjak

Image
Foto: Profimedia/Screenshot/RTL

Za vas smo izdvojili neke od najvažnijih trenutaka jučerašnje utakmice Hrvatske i Crne Gore

10.1.2020.
7:29
Profimedia/Screenshot/RTL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je sinoć Euro 2020. pobjedom u austrijskom Grazu protiv Crne Gore sa 27:21 (12:13) u dvoboju 1. kola A skupine. Utakmicu ste UŽIVO mogli gledati putem TV ekrana na kanalima RTL-a koji uključuju televizijske programe RTL i RTL 2 te digitalnu platformu RTLplay, kao i pratiti na Net.hr-u, RTL.hr-u te Sportnetu. Od 19.40 na RTL-u bila je i emisija "Vrijeme je za rukomet", a nakon utakmice i pogledati završnu analizu sa stručnjacima koja je započela nakon RTL Direkta.

Image
[FOTO, VIDEO] HRVATSKA - CRNA GORA 27: /

21; Kauboji se probudili u drugom dijelu i pregazili Crnu Goru za pobjedu na startu natjecanja

Image
[FOTO, VIDEO] HRVATSKA - CRNA GORA 27: /

21; Kauboji se probudili u drugom dijelu i pregazili Crnu Goru za pobjedu na startu natjecanja

U prvom smo dijelu pokazali puno slabosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kauboji su u prvom poluvremenu pokazali puno slabosti, pogotovu u obrani, a uporni i grubi Crnogorci ipak su slomljeni početkom drugog dijela serijom 9-3. Fenomenalno drugo poluvrijeme Hrvatska je dobila sa 15-8 i izbrisala sve slabosti pokazane u prvom dijelu protiv reprezentacije koja na velikim natjecanjima ukupno ima samo jedan remi i bez ijedne pobjede.

SVE O EUROPSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU MOŽETE ČITATI – OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak na prednjem u 5-1 obrani - ključ pobjede

Ključna je u utakmici bila ta naša 5-1 obrana s Duvnjakom kao prednjim. To se pokazalo dobitnom kombinacijom, jer je kapetan svojim dugim rukama i visinom nezgodan i na račun svoje majstorske predstave u obrani zaradio je i nagradu za najboljeg igrača utakmice (MVP). Napad je, s druge strane, u prvom poluvremenu bio loš, nije bilo mašte, ali u drugom smo se probudili i u tom segmentu igre i počeli zabijati brze i lake golove.

Image
Image

09.01.2020., Stadthalle Graz, Graz - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 1. kolo, Hrvatska - Crna Gora. Domagoj Duvnjak Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to putokaz kako dalje na prvenstvu. Kako bilo, nije to bila neka posebno dobra predstava, ali najvažnije je da smo osvojili dva boda i da smo pokazali da možemo. Za vas smo izdvojili neke od trenutaka u dvoboju koji su obilježili ovu utakmicu:

Navijači stvorili domaću atmosferu - dobra podloga za uspjeh

Trenutak kad se izvodila hrvatska himna: Kauboji su imali veliku podršku svojih navijača u Stadthalleu. Filip Brkić u svojem je javljanju iz Graza uoči susreta kazao kako je na utakmici bilo oko 3000 hrvatskih navijača. I sami možete vidjeti kako je grmilo prije i za vrijeme utakmice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat stavio točku na i ikakvim sumnjama da neće moći zbog umora

Zlatko Horvat, veteran velikog srca, pokazao je da može i da se na njega na ovom turniru može ozbiljno računati, unatoč tome što je iscrpljen igrama na vanjskoj poziciji u svom PPD Zagrebu, a ne na svojoj prirodnoj, na krilu. Horvat je zabio četiri gola, od toga i ovaj brzi. Treba nam pravi Zlaja na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šego protiv Simića, obrana na obranu

Opće je poznato da su vratari jako važni za uspjeh na nekom velikom reprezentativnom natjecanju. Marin Šego u prvom dijelu protiv Crnogoraca i nije nešto posebno briljirao, ali u drugom se probudio i ukupno skupio šest obrana. Solidna partija našeg Šege koji je imao odličnu intervenciju na intervenciju Crnogorca Simića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta što ovo nije ušlo

Igor Karačić je, uz Domagoja Duvnjaka, Luku Cindrića, Željka Musu, glavni igrač u reprezentaciji. No, jučer je zabio svega jedan pogodak. Prilikom rezultata 11:9 za Hrvatsku u prvom dijelu, ukrao je loptu Crnogorcima, koji su je izgubili nakon što je Ravnić intervenirao na tom prednjem prilikom 5-1 obrane. Karačić je uzeo loptu, sjurio se prema Nemanji Simiću i atraktivno pokušao zabiti, ali obranio je to crnogorski vratar, koji je u ovoj utakmici bio odličan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorci igrali grubu obranu, ali nije im pomoglo

Crna Gora igrala je dobru obranu u prvom dijelu. Agresivnu, grubu, s visokim intenzitetom. Međutim, bilo je jasno da će se kad-tad ispuhati i pasti u ritmu. To se i dogodilo u drugom poluvremenu, kad su ih naši Kauboji pregazili 15-8 i izbrisali sve slabosti pokazane u prvom dijelu protiv reprezentacije koja na velikim natjecanjima ukupno ima samo jedan remi i bez ijedne pobjede. Luka Stepančić osjetio je grubost u obrani Crnogoraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu od 16 sati Hrvatska igra protiv Bjelorusije koja je pobijedila Srbiju. I tu ćete utakmicu moći gledati na RTL televiziji, kao i pratiti na portalu Net.hr i Sportnetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo