[FOTO, VIDEO] HRVATSKA PROTIV SRBIJE: / Orlovi u panici nakon viđenog na Euru; 'Htio bih naglasiti jedno - Mi Hrvati!'

Image
Foto: PIXSELL

Dvoboj Hrvatske i Bjelorusije mogli ste gledati na RTL televiziji i digitalnoj platformi RTLplayu, kao i tekstualno pratiti na portalu Net.hr

11.1.2020.
19:07
PIXSELL
VOYO logo

To je Hrvatska kakvu želimo gledati na Euru. Ono što su Kauboji odigrali protiv Bjelorusije najbliže je rukometu koji donosi postolje, kojim se penje prema rukometnim visinama. Sve što je Lino želio, igrači su proveli u djelo, demostrirali znanje i talent, te osvojili dva boda, s kojim su se naši rukometaši plasirali u drugi krug. Obranom 5-1 slomili smo, nakon Crne Gore, i nezgodne Bjeloruse...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O EUROPSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU MOŽETE PROČITATI - OVDJE.

Sjajno otvaranje, pa 4-0 serija Bjelorusa

Hrvatska je sjajno počela utakmicu, već u 12. minuti prednost je iznosila 7-2 s nekoliko vrlo laganih golova. Ipak, Bjelorusi promjenom vratara i serijom 4-0 stigli su na minimalni zaostatak (7:6), što je prisililo Červara na minutu odmora. S dva uzastopna gola najboljeg igrača utakmice Igora Karačića Hrvatska je u 26. minuti stigla do tri gola razlike (11:8), a Luka Cindrić je u zadnjoj sekundi pogodio za 15:10 u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[FOTO, VIDEO] HRVATSKA - BJELORUSIJA 31:23: /

Hrvatska Express na čelu grupe A: Moćni Kauboji odigrali briljantnu utakmicu i osvojili 2 boda

Image
[FOTO, VIDEO] HRVATSKA - BJELORUSIJA 31:23: /

Hrvatska Express na čelu grupe A: Moćni Kauboji odigrali briljantnu utakmicu i osvojili 2 boda

U drugom dijelu, Kauboji su nastavili gaziti Bjeloruse brzom i energičnom igrom, "totalnim rukometom" u oba smjera, rekli bismo. Duvnjak, Mandić i Stepančić na samom početku drugoga dijela digli su prednost na velikih 18:10. U 41. minuti sjajni kružni napadač Marino Marić dao je gol za 22:14, a bila je to prva primljena lopta i šut na utakmici nekog od naših pivota.

Červar odlučio odmarati vedete

Nakon što je prednost dignuta na 10 razlike (24:14), Červar je odlučio odmarati vedete Duvnjaka, Horvata i Cindrića, a pričuve su rutinirano završile utakmicu za pobjedu Hrvatske, koja znači plasman u drugu fazu. Šarac, Ravnić, Matanović, Šipić i Ašanin odlično su odigrali tu posljednju dionicu susreta, a posebno veseli i sedam obrana Šege koji se, kako prvenstvo odmiče, diže u formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo bih htio naglasiti jedno: 'Mi Hrvati!' Od publike pa na kraju krajeva i samih nas. Rastemo iz minute u minutu, iz utakmice u utakmicu... Danas se to najbolje vidjelo. Krenuli smo furiozno. Ok, Bjelorusija je jedna ozbiljna reprezentacija, jedna momčad koja je isto u uzlaznoj putanji. Mislim da je legitimni nasljednik bivšeg Sovjetskog Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rusije više nema na rukometnoj karti, sad je tu Bjelorusija'

Rusije više nema na rukometnoj karti, sad je tu Bjelorusija i njihov klub Meškov iz Bresta, koji je dugi niz godina u Ligi prvaka. Odigrali su odličnu utakmicu, ali naša 5-1 obrana opet je funkcionirala sjajno, 5-1 obrana s Duvnjakom. Kapetan ima lucidnost. Kad malo razmislim, mislim da imamo možda i najjaču reprezentaciju na prvenstvu. Imamo trojicu individualaca koja nema nitko. Cindrić, Karačić i Duvnjak mogu sami riješiti utakmicu. I kad se tu još pridodaju kružni napadači Musa, koji je igrač obrane i napada, Marino Marić i Šipić, uz Zlaju i Mandića, čija je realizacija bila vrhunska, dobivamo jednu širinu, lepezu s kojom se možemo nadati velikim stvarima", rekao nam je legendarni bivši hrvatski reprezentativac, golman Valter Matošević (49).

U reprezentativnoj karijeri Valter je igrao i za Hrvatsku i za Jugoslaviju. Kao član Hrvatske sudjelovao je u dvama najvećim uspjesima naše reprezentacije - osvajanju zlata na OI-ju u Atlanti 1996. i Ateni 2004. godine. Ukupno je Matošević sudjelovao na pet Europskih prvenstava, četiri Svjetska prvenstva i dvaput na Olimpijskim igrama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šego se diže, Ašanin dobio minute koje je maksimalno iskoristio'

"Veseli da se i Marin Šego diže na golu. Ako ćemo gledati i dvije pripremne utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Katara na Croatia Cupu, koje smo mogli gledati na RTL-u, kao i početak Eura, on iz utakmice u utakmicu raste. Sad, hoće li on imati pet, šest ili sedam obrana, nebitno. Bitno je koje su to lopte i u kojim trenucima. Postotak obrana protiv Bjelorusije mu je bio sasvim OK. Raste on, raste momčad. I Ašanin je dobio minute koje je on maksimalno iskoristio. Od 47., 48. minute izmijenjen je cijeli roster, ušli su neki mlađi igrači i priveli utakmicu kraju. Imamo tu široku lepezu i vjerujem, ako ne bude nekog vanjskog faktora, možemo napraviti jedan veliki, veliki rezultat. Pogotovo ovo zajedništvo, govor tijela, igrača koji igraju, govor klupe, publike, mislim da možemo napraviti veliku stvar. Isto to što doživljavamo u Grazu, mislim da će se nastaviti i u Beču, a nadam se i u Stockholmu, jer i tamo ima Hrvata. Gdje nas ima, tu će odjekivati ime Hrvatska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi susret protiv Srbije

U ponedjeljak od 20.30 igramo protiv Srbije. I tu ćete utakmicu moći gledati UŽIVO putem TV ekrana na kanalima RTL-a koji uključuju televizijske programe RTL i RTL 2 te digitalnu platformu RTLplay, a moći ćete je tekstualno pratiti i na portalima Net.hr, RTL.hr te Sportnet. Uoči dvoboja emitirat će se emisija "Vrijeme je za rukomet" u kojoj će stručne komentare dati Petar Metličić i Drago Vuković, dok ćete nakon utakmice moći pogledajti završnu analizu iz RTL-ova studija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su posebne utakmice, to treba svako razumjeti, ali to je dvoboj kao svaki drugi, po meni čak za nas nebitan dvoboj u kojem se može pokušati nešto napraviti i spremati se za ono što nas čeka u Beču. Srbija, uz dužno poštovanje njima i njihovu rukometu, ipak nije u tom dometu hrvatske reprezentacije u rukometu. Tu se može puno toga taktički isprobati. To je posebna utakmica u kojoj ćemo mi sigurno, uz ovakvu publiku, ići sto na sat", zaključio je Valter Matošević.

Karačić najefikasniji

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u subotu poslijepodne u Grazu Bjelorusiju sa 31-23 (15-10) u dvoboju 2. kola A skupine Europskog rukometnog prvenstva. Nakon početne pobjede protiv Crne Gore (27:21) u četvrtak navečer, hrvatski rukometaši uvjerljivim su trijumfom nad Bjelorusijom stigli do plasmana u drugu fazu. Kod Hrvatske je Igor Karačić postigao šest golova, bombarderLuka Stepančić pet, najbolji igrač Domagoj Duvnjak četiri, a virtuoz s loptom Luka Cindrić i brzonogi David Mandić po dva gola, dok je Marin Šego imao sedam obrana. Kod Bjelorusa je Mikita Vajlopau zabio osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Kauboji vode sa četiri boda, Bjelorusija ima dva, a Srbija i Crna Gora su bez bodova. Dvije prvoplasirane ekipe iz skupine prolaze u drugu fazu u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo