Šampionska momčad se raspada / Filmska priča iz Makedonije: Vardar pred gašenjem osvojio Europu, o sudbini kluba odlučit će politika

Na potezu je makedonska Vlada, a do tada će uživati u zasluženom slavlju

3.6.2019.
20:20
VOYO logo

Novu holivudsku priču ispisali su rukometaši makedonskog ponosa, Vardara. Klub kojem zbog financija prijeti gašenje, koji je igračima dužan plaće, koji je praktički rasprodao momčad, zaplesao je posljednji ples u Köln i postao prvak Europe. A u središtu svega - Igor Karačić i Ivan Čupić

Euforija, suze, veselje, tuga - pomiješale su se emocije rukometašima Vardara. Po drugi put popeli su se na krov Europe, nakon što su kao autsajderi u finalu svladali mađarski Veszprém 27:24. U ovom sastavu teško da će ikad više igrati zajedno. Tijekom sezone napustio ih je ruski milijunaš Sergej Samsonjenko pa je klub potonuo u brojne probleme. Jedan od onih koji odlaze je i hrvatski reprezentativac Igor Karačić. Karijeru će nastaviti u poljskom Keilceu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazim, moram. Moje pitanje je riješeno kada je klub dao signal da više neće postojati. U tom trenutku klub mi je dao zeleno svjetlo, mislio sam da će se ugasiti, morao sam naći pravi put za sebe", rekao je Karačić. 

Karačić, miljenik makedonske publike, u finale je ugradio tri pogotka, a dobio je i veliku čast - proglašen je najkorisnijim igračem finalnog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Meni znači ovo da se Vardar popeo na krov Europe, ne želimo biti pesimitstični, naši prijatelji su vjerovali u nas. Final-four nam je bio ples na terenu bez pritiska, to smo i pokazali." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vardar je išao na hrvatski pogon. Ivan Čupić hladnokrvno je krajem utakmice pogotkom i sedmercem zapečatio sudbinu Vesprema. 

Budućnost Vardara je neizvjesna, 12 igrača je pod ugovorom za sljedeću sezonu, šampionska momčad se raspada. Igračima je isplaćena tek trećina dugovanja za ovu sezonu i to baš pred Final-four. Ali ni to ih nije moglo zaustaviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sudbini kluba sada će odlučivat politika. Na potezu je makedonska Vlada, a do tada će uživati u zasluženom slavlju.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo