Svjetski velikan 'popljuvao' hrvatskog reprezentativca!

Bivši najbolji rukometaš svijeta Čeh Filip Jicha stao je u obranu igrača HSV-a Torstena Jansena, koji je nedavno huliganskim potezom poslao našeg Ivana Ninčevića u bolnicu.

29.5.2013.
11:31
VOYO logo

Podsjetimo, Jansen je u sklopu 32. kola njemačke Bundeslige namjerno glavom u glavu udario našeg reprezentativca, koji je potom bio nekoliko minuta bez svijesti. Posljedice udarca bile su velika posjekotina ispod desnog oka, nagnječenje jagodične kosti i blagi potres mozga.

"Nije u redu to što je učinio i mora biti kažnjen, ali u neku ruku ga mogu razumijeti", rekao je Čeh za Sport Bild pa objasnio svoje razmišljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ninčević je popularan po svojim provokacijama i simulacijama. Njegova ozljeda srećom nije teže prirode, no igrači poput njega su veliki problem Bundeslige", kaže Jicha, te nastavlja:

"Postoji previše glumaca koji nisu kažnjeni za simulaciju. Za takve bi se prvo trebao dodijeliti žuti karton, a potom ih poslati na dvije minute na klupu. Suci previše toga sude i bez razloga prekidaju igru. Ovo je muška igra u kojoj je grubost dopuštena", zaključuje igrač Kiela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jansen je nakon udaranja Ninčevića zaradio 10 utakmica suspenzije, (što je najveća izrečena kazna jednom rukometašu u Bundesligi) ali ne duže od dva mjeseca. S obzirom da je napravio to što je napravio dva kola prije kraja Bundeslige, Jansen će već u srpnju biti 'slobodan kao ptica'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo