Evo zašto je Lacković bio na klupi kad je bilo najvažnije

Hrvatska je 45 minuta držala Španjolce u šaci, ali loša završnica utakmice odnijela je dva boda na stranu naših protivnika.

23.1.2012.
8:55
VOYO logo

"Izgubili smo u utakmici živaca. Nije to ništa strašno, pa igrali smo protiv iznimno jake Španjolske. Život ide dalje. Još uvijek sve držimo u svojim rukama", rekao je izbornik Slavko Goluža.

Blaženko Lacković ostao je malo predugo na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istrošio se u prvom poluvremenu, a kako Španjolci igraju brzi centar, nisam ga htio mijenjati obrana-napad po dijagonali", objasnio je izbornik.

Još smo imali kakvu-takvu priliku kada smo poveli 21:19, no u posljednjih pet minuta postigli smo samo jedan, a primili pet pogodaka. Nije nam mogao pomoći. ni svemogući Mirko Alilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U završnici nas je napustila i sreća. Mislim na onu stativu Buntića. Previše smo imali tehničkih pogrešaka da bismo pobijedili", istaknuo je Goluža.

Prilika za popravak je već u utorak, kada igramo protiv Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikoga se ne bojim, pa ni Francuza", hrabro je izjavio izbornik Kauboja. Valero Rivera, 59-godišnji izbornik španjolske rukometne reprezentacije, napokon je nakon nedjelje mogao odahnuti jer je u svojoj strašno bogatoj karijeri napravio ono što mu nikad nije pošlo za rukom.

Naime, Hrvatska je bila jedina reprezentacija (naravno, od onih iz prvog jakosnog razreda) koju nikada u karijeri Rivera sa svojim izabranicima nije pobijedio. No, ove nedjelje je Rivera i to učinio na Europskom prvenstvu u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener koji je u klupskom svijetu osvojio zapravo sve proslavio je pobjedu od 24-22 koja njegovu momčad drži na samom vrhu skupine II u drugoj fazi prvenstva. Podsjetimo, Španjolska na vrhu ima pet bodova, odnosno, jedan više od Hrvatske. 22. siječnja: Hrvatska - Španjolska (22:24) 24. siječnja: Hrvatska - Francuska 25. siječnja: Hrvatska - Mađarska

Redoslijed: 1. Španjolska 7, 2. Hrvatska 4, 3. Mađarska 3, 4. Island 2, 5. Slovenija 2, 6. Francuska 2 .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo