KREĆE BORBA ZA MEDALJE / Tko je prema kladionicama najveći favorit za osvajanje Eura? Kaubojima nisu dali velike šanse, ispred nas su i Mađari i Slovenci

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Danas počinje Europsko prvenstvo u rukometu, a Hrvatska otvara turnir protiv jednog od glavnih favorita za naslov

13.1.2022.
10:33
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Danas s početkom u 18 sati počinje još jedno Europsko prvenstvo u rukometu. Domaćini su Mađarska i Slovačka, a prvenstvo će trajati od 13. do 30. siječnja.

Hrvatska otvara Euro protiv starih poznanika - Francuske. Izabranici Hrvoja Horvata večeras će u 20:30 sati započeti svoj put protiv favoriziranih Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre vijesti za Hrvatsku su mogući nastupi Luke Cindrića i Marina Marića koji su se u srijedu kasno navečer zaputili prema Mađarskoj nakon što su obojica bili negativni na CPR testovima u Osijeku.

Image
SJAJNE VIJESTI ZA KAUBOJE /

Dva ključna reprezentativca negativna na testiranju, krenuli su prema Mađarskoj

Image
SJAJNE VIJESTI ZA KAUBOJE /

Dva ključna reprezentativca negativna na testiranju, krenuli su prema Mađarskoj

Kauboji otvaraju protiv starih poznanika i favorita za osvajanje

Hrvatska otvara protiv jednih od favorita turnira, rukometne nacije - Francuske. Ipak, trostruki osvajači Eura i Olimpijskih igara te šesterostruki prvaci svijeta nisu prvi favoriti za osvajanje ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema kladionicama, prvi favorit za osvajanje je Danska, predvođena neuništivim Mikkelom Hansenom. Danska je prošle godine u Egiptu osvojila svoje drugo zlato na Svjetskim prvenstvima, dok su Euro osvajali u dva navrata; 2008. i 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koeficijent da će Danci otići do kraja je dva, dok ih prate večerašnji protivnici Hrvatske - Francuzi. Oni su trenutno na koeficijentu od 6.50. Nakon njih sljede Švedska (koef. sedam), Španjolska (koef. osam) i domaći Mađari (koef. devet).

Slovenija ispred Hrvatske

Hrvatska se nalazi na devetom mjestu s koeficijentom od 40, a ispred nas su Slovenci (30), Nijemci (25) i Norvežani (15). Iza nas su ostali Island, Srbija, Poljska i Portugal, dok se najmanje šansi za osvajanje daje drugim domaćinima Slovačkoj i Litvi, za koje je koeficijent čak 3 000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema kladionicama Norvežanin Sander Sagosen ima najveće šanse da bude najbolji strijelac turnira, dok je najbolje stojeći Hrvat Ivan Čupić. Naše krilo nalazi se na 14. mjestu s koeficijentom od 40.

Ne čudi da je Mikkel Hansen prvi na listi kada je u pitanju MVP nagrada, odnosno nagrada za najboljeg i najkorisnijeg igrača turnira, a prati ga igrač Norveške Sander Sagosen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice rukometnog Eura pratite isključivo na RTL televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo