SKUPILO SE SVEGA / Tko je hrvatski Hansen? Horvat ga nije zvao, a on je promijenio državljanstvo i večeras trebao prijetiti našoj reprezentaciji

Image
Foto: Profimedia

'Najveća želja mi je bila zaigrati za Hrvatsku na velikim natjecanjima. S jedne strane žao mi je što mi je to ostala neispunjena želja...'

16.1.2024.
11:32
Profimedia
VOYO logo

Ante Kuduz je lijevi vanjski Dinamo Bukurešta, kojeg se popularno u rukometnim krugovima zove hrvatski Mikkel Hansen. Nije taj nadimak tek tako, Kuduz je znao u Ligi prvaka zapapriti brojnim momčadima svojim topom u ruci.

Image
STARI RIVALI /

Hrvatska je na korak do prolaska dalje: Tko će nam stajati na putu do polufinala u drugom krugu?

Image
STARI RIVALI /

Hrvatska je na korak do prolaska dalje: Tko će nam stajati na putu do polufinala u drugom krugu?

Osječanin je ovih dana pogotovo u fokusu javnosti jer Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 18 sati igra protiv Rumunjske, koju je Kuduz na Europskom prvenstvu trebao predstavljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promijenio je državljanstvo i 2022. godine zaigrao prvi put za tu reprezentaciju jer kako sam kaže u Hrvatskoj nije dobio dovoljno prilike: "Najveća želja mi je bila zaigrati za Hrvatsku na velikim natjecanjima. S jedne strane žao mi je što mi je to ostala neispunjena želja. S druge strane je činjenica da nisam dobio pravu priliku, pa s te strane nemam za čim žaliti. Poštujem svačiju odluku, ali u ove tri godine sigurno je bilo prigoda da i ja dobijem koju priliku više", rekao je za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadašnji izbornik Hrvoje Horvat je svoju odluku objasnio za  Sportklub: "Kuduz se nametnuo, iako je igrao odlično u posljednje vrijeme, posebice baš u Rumunjskoj, no u reprezentaciji uvijek tražimo onu vrlinu igre u oba smjera i ostali su jednostavno u obrambenoj fazi bili malo ispred njega. Šteta je to, jer uvijek smo držali jedno oko na njemu i držali bismo ga i dalje, ali ispalo je kako je ispalo." kazao je Horvat.

Propustit će današnji dvoboj kao i cijelo prvenstvo zbog hematoma na kuku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo