ŠTO SAD? / Island senzacionalno srušio Francuze i dodatno zakomplicirao stvari, evo što to znači za Hrvatsku

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U teoriji su nam za prolazak trebale sve pobjede Francuza

22.1.2022.
19:29
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Islandska rukometna reprezentacija šokirala je Francusku i stigla do senzacionalne pobjede (29-21) i dodatno zakomplicirala stvari u našoj skupini, a nama dodatno otežala situaciju.

Iako su igrali bez čak osam igrača zbog zaraze koronavirusom, među kojima i najvažniji Palmarsson te prvi vratar Gustavsson, Islanđani su dominirali protiv favoriziranih Francuza od samoga početka. Zahvaljujući fenomenalnom mladom vrataru Viktoru Hallgrimssonu te iznimno rasploženom šuteru Omaru Ingiju Magnussonu prednost Islanđana je rasla iz minute u minutu u prvom poluvremenu sve do 17-9 u 29. minuti, pa se na odmor otišlo sa 17-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magnusson nezaustavljiv

U nastavku je Island konstantno držao prednost između šest i devet pogodaka. Magnusson je osam od svojih 10 golova postigao upravo u prvom poluvremenu, dok je Hallgrimsson upisao ukupno 15 obrana. Sjajan je bio i Viggo Kristajnsson s devet pogodaka. Kod Francuza su Hugo Descat, Aymeric Minne i Nicolas Tournat postigli po pet golova. Island je ovom pobjedom bodovno dostigao Francusku, obje reprezentacije imaju po četiri boda, kao i Danska koja od 20.30 sati igra protiv Hrvatske.

Prije ove utakmice računica je bila da izabranici Hrvoja Horvata moraju pobijediti sve do kraja dok je samo jedna reprezentacija smjela ostvariti više od šest bodova kako bi ostali u igri za polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je loša vijest ovaj poraz Francuske jer nam je odgovaralo da su pobijedili u svim utakmicama u drugom krugu. No, Hrvatska je i dalje teoretski u igri iako je u jako teškoj situaciji. Kombinacija je puno, ali sve će pasti u vodu ako izgubimo do Danske.

Poraz Crne Gore

U prvoj utakmici 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu za rukometaše, u kojoj igra i Hrvatska, Nizozemska je u Budimpešti svladala Crnu Goru sa 34-30 (18-16). Crnogorci su bolje otvorili utakmicu te sredinom prvog poluvremena imali prednost 10-7, no do odlaska na odmor su Nizozemci preokrenuli situaciju te poveli sa 18-16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA JUNAČKI PALA /

Hrvatska reprezentacija izgubila od svjetskih prvaka u svojoj najboljoj utakmici na Euru: San o polufinalu ostao je samo san

Image
HRVATSKA JUNAČKI PALA /

Hrvatska reprezentacija izgubila od svjetskih prvaka u svojoj najboljoj utakmici na Euru: San o polufinalu ostao je samo san

U nastavku je Nizozemska konstantno bila u prednosti od dva do pet golova te zasluženo stigla do prvih bodova u skupini. Kay Smits je s devet golova predvodio Nizozemsku, dok su Radojica Čepić i Branko Vujović postigli po šest pogodaka za Crnu Goru. Ovakvim ishodom obje ove reprezentacije sada imaju po dva boda.

Image

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo