Rukometna legenda je u trominutnoj najavi intervjua za TV BiH prvo prokomentirala mogući transfer iz Barcelone u PSG.

"Velika mi je čast da se takva da kluba bore za mene, da ostanem u Barceloni, odnosno da dođem u Pariz. PSG je veliki projekt, žele napraviti najbolju rukometnu ekipu na svijetu, a ja sam ipak Francuz i naravno da m je interesantan takav projekt u glavnom gradu", rekao je Karabatić, a potom je morao odgovarati na pitanja o velikom kladioničarskom skandalu u koji je umiješan.

Naime, Karabatić, njegov brat Luka i još 14 osoba naći će se na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su sudjelovali u namještanju rezultata i ilegalnom klađenju. Podsjetimo, Montpellier je uoči 24. kola već osigurao naslov francuskog prvaka za sezonu 2011/12 i gostovanje kod Cesson-Rennesa nije bilo od rezultatske važnost. Koeficijent na pobjedu Rennesa je bio ogromnih 45, a domaćin je na koncu slavio s 31:28. Istraga je pokazala da su se osmorica igrača, te žene i djevojke nekih od njih, kladili na poraz Montpelliera.

"Moramo sad dokazati da ta utakmica nije bila namještena. Ja tu utakmicu nisam ni igrao, moj brat nije igrao, i onaj treći reprezentativac nije igrao, bili smo svi povrijeđeni", rekao je Karabatić.

'Odakle onda sumnje prema vama?' "Zato što se nekoliko od tih igrača koji nisu igrali kladilo na tu utakmicu i to im je bilo sumnjivo".

'Jesi se ti kladio?' "Ja sam nisam kladio, ali moje ime je tu ostalo", rekao je Karabatić i objasnio kako se namješta utakmica.

"Cijela ekipa mora znati da bi utakmica bila manipulisana i mora znati trener jer trener je taj koji mijenja igrače. Znači, da se manipuliše jedna utakmica, mora cijela ekipa znati. Ne može se manipulisati utakmica samo sa dva, tri igrača. I zato mi znamo da će na kraju biti sve OK".

Kako se osjećao u tim danima... "To mi je dalo još više snage da i dalje dobro igram, da pokažem na terenu da mi to nije teret nego dodatna motivacija i da sam u tome uspio".