poznati RTL-ov tandem / Džomba i Šprem u Direktu: 'Kad Hrvati osvoje medalju, možemo sve knjige o sportu baciti u vatru'

Nakon intervjua u opasnosti od letećih rukometni lopti našli su se građanke i građani u Bogovićevoj ulici

30.4.2019.
22:52
VOYO logo

Tandem koji je svojim komentarima uveseljavao milijune gledatelja na rukometnim prvenstvima bili su Mirza Džomba i Goran Šprem. U RTL-ovim studijskim emisijama donosili su dozu iskustva, stručnih komentara, ali i humora.

Na gostovanju u specijalnom izdanju RTL Direkta prisjetili su se trenutaka za kojima najviše žale u utakmicama hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad kad ponovo vidimo ovaj Zlajin penal...Ma tko zna kakva bi se povijest odvila. Svi smo pametni nakon bitke. Činjanica je da rukometaši uvijek uveseljavaju taj prvi mjesec u periodu između skijanja i proljeća. Rukomet je, uz nogomet, uvijek bio nekakav pokretač masa", rekao je Mirza Džomba.

"Mirza je rekao da bih ja taj penal zabio i da je Hrvatska dugo bez medalje jer mene nema", našalio se Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova generacija zlatnim je slovima upisana u povijest, a tvrde da u sportu nikad ne možeš predvidjeti uspjeh ili neuspjeh.

"Puno stvari nosi sreća. neke stvari možeš pretpostaviti, a neke ne možeš. Zato je sport takav, uvijek je neočekivan, uvijek je čudan, no treba biti uporan", rekao je Džomba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na pitanje o najboljem hrvatskom rukometašu, odgovor je više nego jasan.

"Ivano Balić je bio najbolji rukometaš na svijetu zato jer je igrače pored sebe činio boljima za 30 ili 40 posto. Bio je ispres svog vremena i po mom je mišljenju on najbolji igrač svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeti u hrvatskom sportu, ipak, priča su za sebe.

"Nema tu pravog recepta. Kad god hrvatski sportaši nešto osvoje, sve knjige o tome kako se profesionalno baviti sportom možemo zapaliti. Mi treniramo van svih pravila uz loše uvjete, ali ostvarujemo odlične rezultate", rekao je Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sportski sustav nam je potpuno urušen. Osjeća se već sad da je loša situacija u sportu, a u bližoj budućnosti će biti sve gore. Nadam se da će se poboljšanjem ekonomske situacije dignuti i sport. Bez financija koje će pomoći da se podignu mlađe generacije, ne možemo očekivati svjetlu budućnost", rekao je Džomba.

Inače, Džomba i Šprem uigrali su se jako davno. 15 godina bili su cimeri na putovanjima s reprezentacijom, a našalili su se da su ih supruge ipak razdvojile pa se ne mogu više baš toliko družiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako krenem nabrajati ozljede, nećemo stići do kraja emisije. Fizički se ne osjećam baš dobro, a mislim da je i kod Gorana tako. Činjenica je da je lijepo nešto trenirati, ali profesionalni sport definitivno nije zdrav", rekao je Mirza, dok je Šprem rekao da je profesionalna karijera bila "laganica".

A nakon intervjua u opasnosti od letećih rukometni lopti našli su se građanke i građani u Bogovićevoj ulici. ne brinite, nitko nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo