Nevjerojatno! Goluža priznao da je lagao o 'razotkrivanju' Balića

Treći put zaredom hrvatska rukometna reprezentacija vratila se s jednog velikog natjecanja s brončanom medaljom.

28.1.2013.
10:02
VOYO logo

Izbornik Slavko Goluža i društvo stigli su u Zagreb redovitom avionskom linijom iz Frankfurta, ali dočekala ih je tek šačica navijača. Zbog klupskih ili privatnih obveza, u Zagreb nisu stigli Igor Vori, Ivan Čupić, Drago Vuković i Ivan Ninčević.

Tu je zato bio novi vođa pomlađene hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak, koji je u izboru Svjetske rukometne federacije uvršten u najbolju sedmorku SP-a, na poziciji srednjeg vanjskog igrača. Pred novinare je izašao izbornik Slavko Goluža, te još jednom ponovio dojmove s prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo vas je vidjeti u ovako velikom broju. Neki su dečki morali otići u svoje klubove, zato smo ovdje u polovičnom sastavu. Ali ja vas pozdravljam i u njihovo ime. Trebamo biti ponosni na ove momke, na ovo sve što smo napravili na SP-u. Sigurno da nam nije lako, međutim imali smo jedan veliki motiv predstaviti reprezentaciju u pomlađenom sastavu. Vidjeli ste, početak SP-a je bio izvanredan, došla je ta utakmica sa Španjolskom, gdje nije bilo nikakvih kalkulacija. Nitko nije ni pomišljao ni na što drugo osim na pobjedu, dali smo sve od sebe i pobijedili smo. U Hrvatsku smo poslali jednu poruku, poruku mladim ljudima, našoj djeci, da se poštenje, rad i odricanje kad-tad moraju isplatiti", rekao je Goluža te se prisjetio četvrtfinala s Francuskom i poraza od Danske.

"Došla je Francuska, dali smo sve od sebe, izvlačili posljednje atome snage. Onda je došla Danska, stjecajem okolnosti, uz ozljede, temperature glavnih igrača, pa ozljeda na samom početku utakmice ključnog igrača, neki igrači jednostavno nisu imali sreće, ždrijeb je tako odlučio. Na kraju smo osvojili broncu. Mislim da se tu vidio karakter naše momčadi, već treći put smo pokazali veliki karakter. U drugom poluvremenu smo dali sve od sebe i izvukli posljednje atome snage kako smo se dogovorili u svlačionici. Pobijedili smo i donijeli još jednu medalju u Hrvatsku. Zato moramo biti ponosni na ove dečke. Hvala vam svima", rekao je Goluža, a na pitanje o Ivanu Baliću odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila jedna taktička igra. Šalim se. Samo da nas mediji ostave na miru da se koncentriramo na utakmice. Bilo je stvarno prenaporno i morali smo raditi cijelo vrijeme pa sam morao zaštititi igrače. O Baliću je sve bilo rečeno prije", zaključio je Goluža.

Možda u sljedećim danima ipak saznamo njegovu stranu priče o nepozivanju igrača koji nam je na kraju itekako nedostajao na ovom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo