DINART VRAĆA NOĆNU MORU KAUBOJA? / Francuski izbornik pronašao način kako Hrvatima dodatno zagorčati život

Image
Foto: Screenshot

Prvi vratar svjetskih prvaka Vincent Gerard se ozlijedio. Dinart bi stoga mogao povući potez od kojeg zazire cijela rukometna javnost u Hrvatskoj - pozvati legendarnog Thierryja Omeyera u pomoć

23.1.2018.
8:33
Screenshot
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu igra odlučujuću utakmicu za plasman u polufinale Europskog prvenstva. S druge strane bit će Francuzi, aktualni svjetski prvaci i reprezentacija koja je godinama slamala srca Kaubojima.

Image

'DJEDICA' OMEYER ĆE NAM OPET ZAGORČAVATI ŽIVOT? Neuništivi vratar u 42. godini na popisu za Euro u Hrvatskoj

Image

'DJEDICA' OMEYER ĆE NAM OPET ZAGORČAVATI ŽIVOT? Neuništivi vratar u 42. godini na popisu za Euro u Hrvatskoj

I dok liječnici još uvijek vode veliku borbu s ozljedom Domagoja Duvnjaka, čiji bi povratak bio veliki vjetar u leđa Červaru, izbornik Francuske Didier Dinart mogao bi za utakmicu s Hrvatskom biti bez prvog vratara Vincenta Gerarda. On je u prvom poluvremenu utakmice sa Srbijom obranio jedan udarac s krila Đukića, ali čini se kako ga je lopta nezgodno pogodila u palac lijeve ruke i pitanje je hoće li biti spreman za srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

France's goalkeeper Thierry Omeyer celebrates after making a save during the 25th IHF Men's World Championship 2017 Group A handball match France vs Poland on January 19, 2017 at the Parc des Expositions in Nantes. / AFP PHOTO / LOIC VENANCE

Sjajno branio

Koliko će im nedostajati najbolje govori njegova statistika. U pet odigranih utakmica obranio je 55 suparničkih udaraca od 136 upućenih te je njegova uspješnost 40%. Također, obranio je četiri od osam sedmeraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon što se Gerard ozlijedio postavilo se pitanje zamjene. Drugi vratar Francuske je Cyril Dumoulin. On je u pet utakmica uspio obraniti 17 od 61 upućenog udarca te je na 28% obrana. Znatno lošiji od Gerarda. Stoga bi se lako moglo dogoditi da Dinart povuče potez od kojeg zazire cijela rukometna javnost u Hrvatskoj i pozove legendarnog Thierryja Omeyera u pomoć.

Golužine prognoze

Dinart je na prošireni popis uvrstio i 41-godišnjeg vratara, koji se umirovio od reprezentativnog dresa nakon lanjskog Svjetskog prvenstva. Bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža prije nekoliko dana progovorio je o toj mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobio sam te informacije uz jednu neobaveznu kavu prije njihove utakmice protiv Austrije. Ali oni imaju Gerarda koji izvanredno brani. Možda se još jednom želi oprostiti od karijere u reprezentaciji. Bit će tu, a hoće li biti u sastavu i braniti, to je na Dinartu da odredi”, rekao je Goluža.

Prema ranijim najavama, Omeyer je trebao zaigrati na Euru samo ako se netko od trojice preostalih vratara, Vincent Gerard (Montpellier), Cyril Dumoulin (Nantes) ili Julien Meyer (Chambery), ozlijedi. Što se i dogodilo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije on ni bitan u cijeloj priči. Bitna je ekipa. Jedan čovjek ništa ne znači. Bitna je forma kolektiva, a ne jednog pojedinca”, rekao je nedavno za Net.hrVlado Šola.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

20.01.2018., Arena, Zagreb - Europsko rukometno prvenstvo, skupina I, 4. kolo, Svedska - Francuska. Vincent Gerard. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo