DINART NAKON POBJEDE U ZADNJOJ SEKUNDI POTPUNO EKSPLODIRAO: / Pogledajte što je napravio sucima i delegatu

Image
Foto: AFP

Nakon dramatične pobjede Francuske, na terenu se događalo baš svašta

28.1.2019.
11:00
AFP
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Francuske jučer je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila Njemačku sa 26-25 (9-13) golom Nikole Karabatića u zadnjoj sekundi.

Zanimljivo, i u njihovoj prvoj utakmici u skupini Francuzi su također zabili u zadnjoj sekundi, ali za neriješen rezultat. Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branitelji naslova (2017., 2015.) te vlasnici četiriju zlata na posljednjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti broncom. Bila je to njihova 11. medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronca uz jedno srebro i čak šest zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci su uz veliku sudačku pomoć na poluvremenu imali velika četiri gola viška. Dinart se bunio, prosvjedovao je kod sudaca i delegata, ali nije ništa pomoglo. Ipak, Francuzi su uspjeli preokrenuti početkom drugog dijela i dovesti utakmicu u dramatičnu završnicu.

Dinart emotivno proslavio pobjedu

U zadnju minutu se ušlo s rezultatom 25-25. U posljednjih 60 sekundi vidjeli smo pravu dramu. Prvo su Francuzi propustili priliku za vodstvo nakon što je Silvio Heinevetter obranio udarac s krila Lucu Abalou, da bi Njemačka u kontri izgubila loptu za pobjedu. Lijevo krilo MatthiasMusche izgubio je loptu pet, šest sekundi prije kraja i Francuzi su brzom kontrom stigli do pobjedničkog gola koji je u zadnjoj sekundi zabio Nikola Karabatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku kad je jedan od najvećih svih vremena zakucao loptu u mrežu Silvija Heinevettera i kad je krenulo slavlje igrača u plavim dresovima, poslovično miran i hladan Didier Dinart je eksplodirao. Nije mogao suspregnuti emocije i sav bijes zbog nekoliko pogrešnih odluka sudaca iskalio je na delegatu koji je stajao iza francuske klupe.

Video Dinartovog slavlja možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo