DAVOR DOMINIKOVIĆ ZA NET.HR: / 'Ulazim u ovo otvorenog srca, s puno volje i elana, ali svjestan sam svoje prolaznosti'

Image
Foto: PIXSELL

"Kada su mi pristupili s ponudom da budem pomoćni trener vrlo sam kratko razmišljao te sam prihvatio taj posao", rekao je Dominiković

9.3.2018.
11:30
PIXSELL
VOYO logo

Lino Červar objavio je širi popis reprezentativaca za reprezentativni tjedan u travnju. Kao prvog pomoćnog trenera imenovao je Davora Dominikovića, bivšeg Kauboja kojeg vidi kao idealnog čovjeka za taj posao.

A posla će biti mnogo - neki su se igrači oprostili od reprezentacije, ima i povratnika, a u pravi ritam treba uvesti i neke nove igrače. Stoga smo za komentar novog posla upitali samog Dominikovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Protiv Norveške smo pokazali naznake kako bi trebali igrati'

"U zadnje vrijeme iskačem iz paštete, a to bih definitivno htio izbjeći. Teško je reći čemu ću se posebno posvetiti, ova funkcija nije nikakvo izmišljanje tople vode. Izbornik je na čelu hijerarhije, a ja imam osam mjeseci iskustva rada na ovoj poziciji u rukometnom klubu Dubrava te ću ih pokušati prenijeti i na reprezentaciju."

Upitali smo ga i hoće li nekom segmentu igre posvetiti posebnu pažnju, s obzirom na to da je u reprezentaciji bio specijalist za obranu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rukomet je igra koja se sastoji od obrane i napada i to je Hrvatska pokazala u utakmici protiv Norveške kada smo u početnoj fazi igrali bez izmjena. Teži se kompletnom rukometu koji zahtjeva igrače u oba smjera i smatram da smo u toj utakmici pokazali naznake kako naša reprezentacija treba igrati u budućnosti."

Image
Image

21.11.2017., Zagreb - Vlado Sola, bivsi rukometni golman i Davor Dominikovic. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

'Ako imate rezultat, imate i trajanje'

Gojun, Kopljar, Alilović i Čupić povukli su se iz reprezentacije iz osobnih razloga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu ulaziti u njihove odluke, ali znam što je meni predstavljalo igranje za reprezentaciju i znam da sam dugo godina patio zbog toga što nisam u reprezentaciji. Vrata su otvorena svima, a najbolji je primjer Bičanić koji nekoliko godina nije bio u reprezentaciji, ali nametnuo se sjajnim igrama u Zagrebu gdje je iskoristio odlazak Mandalinića."

Nakon slabog rezultata na Euru u Hrvatskoj mnogo se pričalo o smjeni Line Červara i o njegovim potencijalnim zamjenama. No HRS je Lini pokazao povjerenje te smo upitali Dominikovića je li konačno osiguran kontinuitet na klupi reprezentacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije pitanje za mene, vodstvo HRS-a je to koje odlučuje o takvim stvarima. Kada su mi pristupili s ponudom da budem pomoćni trener vrlo sam kratko razmišljao te sam prihvatio taj posao. Mogu govoriti samo u svoje ime - svjestan sam svoje prolaznosti i s tom mišlju sam nakon igračke karijere ušao u ove trenerske vode. Sport je jednostavan, ako imate rezultat imate i trajanje, ako nema rezultata vi ste povijest. Prema tome, ulazim u ovo otvorenog srca, s puno volje i elana. Ali ponavljam, svjestan sam svoje prolaznosti.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo