Zamalo! Hrvatska nakon velike drame ostala bez zlata

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom U19 prvenstvu u Mađarskoj. Nakon produžetaka bolji su bili vršnjaci iz Danske s 32:26 (25:25, 12:12)...

23.8.2013.
19:57
VOYO logo

Danska je vodila većim dijelom utakmice, makar je nakon startnog vodstva Danske od dva pogotka Hrvatska okrenula rezultat, te je tijekom prvih trideset minuta imala i tri razlike prednosti.

No, u nastavku su mladi Danci zagospodarili parketom. Preuzeli su vodstvo i činilo se da neće biti šokantne završnice. Ipak, u polufinalu je Hrvatska slomila Njemačku u zadnjih deset minuta, a u istom je dijelu i finala Hrvatska krenula u munjeviti lov za Dancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makar je Danska imala tri razlike šest minuta prije kraja, te dva razlike uoči posljednje dvije minute, Hrvatska je uhvatila potpuni priključak, te izjednačila na 25:25, na kraju osnovnog dijela ogleda. No, taj je lov očito umorio Hrvate koji su u produžecima zabili samo jednom, a Danci čak sedam pogodaka.

Lovro Mihić je s pet pogodaka bio najbolji hrvatski strijelac, dok su po četiri zabili Ante Grbavac, Ante Kuduz i Marko Mamić. Na drugoj je strani prednjačio Stoklund sa čak 10 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo da su bronačnu medalju osvojili Nijemci koji su sa 29:23 pobijedili Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo