Sve je bliže EURO / Červarov popis kraći je za šest imena, popunit će ga Bundeligaši: 'Moramo odraditi zacrtano'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Do onog pravog, otvaranja EURA protiv Crne Gore, ostalo je još samo deset dana

30.12.2019.
19:40
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Završena je druga faza priprema hrvatskih rukometaša za Euro. U Poreču su se bavili taktikom, a naglasak je na obrani. Popis Line Červara kraći je za šest imena, ali nadopunit će ga igrači Bundeslige koji se priključuju na novogodišnje jutro.

"Definitivno se držimo onoga što nam izbornik stalno naglašava, da se u obrani može napredovati, nikad se ne smijemo zadovoljiti izvedbom u obrani. To nam je bio veliki forte na prvenstvu i prošle godine", kazao je rukometni reprezentativac 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ćemo sada u drugom dijelu malo se više dotaknuti i napada i polukontre i kontre tako da obuhvatimo sve te elemente", kazao je još jedan reprezentativac

A taj završni dio počinje na samu Novu godinu. S popisa Line Červara otpala su šestorica, među njima najbolji strijelac Lige prvaka, Ante Kuduz i treći vratar, Mate Šunjić. Ono važnije – stižu petorica Bundesligaša, predvođena Domagojem Duvnjakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad čekamo njih da se pripremimo što je bolje moguće i da odradimo zacrtano u našim glavama, da pokušamo to sprovesti. Da nam se ne desi opet da se kliznemo negdje na nekoj utakmici", rekao nam je

A da se ne poskliznu, trebalo bi izbjeći dodatne ozljede. Duvnjak i Musa su načeti, ali spremni, a sve je bliže tom statusu i Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sada je dobro, ima pomaka na bolje. Trenirao sam po nešto prilagođenom programu, ali taktički dio je bio uvijek odrađen na maksimumu tako da ja se nadam do samog početka i do prve utakmice da će to biti dobro", dodaje Stepančić.

Rukometašima sada slijedi dan i pol odmora. Prvog siječnja u deset ujutro ponovno kreću za Poreč. Što znači da će Novu godinu provesti u krugu obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema smisla ništa drugo, ja sam prestar već za to. I troje djece je sa mnom, želim ih vidjeti, želim biti s njima, tako da – doma", poručio je Zlatko Horvat. 

"Djevojka će doći tu, prijatelji svi će se pojaviti u Zagrebu i onda ćemo tu malo provest", rekao je Karačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri dana poslije, točnije za vikend, čekaju ih i jedine dvije prijateljske utakmice. Protiv Bosne i Hercegovine, odnosno Katara, obje u prijenosu na RTL-u. Do onog pravog, otvaranja EURA protiv Crne Gore, ostalo je još samo deset dana.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo