Play ponuda

Červar priznao: 'Žao mi je, jednostavno...'

shimmer fallback

Lino Červar ponovno u Zagrebu. Ali ovaj put kao trener skopskog Metalurga, kluba s kojim zagrebaši u subotu igraju uzvrat osmine finala Lige prvaka.

23.3.2012.
10:25
Play ponuda

"Dolazimo s pogotkom prednosti, trener sam koji voli pobjeđivati i napravit ću sve kako bi makedonska bajka i dalje potrajala", istaknuo je Červar.

Posljednji je put u zagrebačku Arenu kročio 2009. godine kada je s reprezentacijom Hrvatske igrao u finalu SP-a i osvojio srebrnu medalju. "Ah, lijepa sjećanja... Samo, ovaj put bit ću na suparničkoj strani, no bez obzira na to, očekujem toplu dobrodošlicu naših gledatelja." A kakva bi i trebala biti nego topla! Lino je najuspješniji hrvatski trener, u sedam godina osvojio je šest medalja s hrvatskom reprezentacijom na velikim natjecanjima. I danas mnogima nije jasno zašto je nakon EP-a 2010. godine otišao. "To je pitanje koje stalno lebdi u zraku. I sve više slušam da je ljudima žao. Evo, neki dan mi je i supruga Klaudija to isto rekla. Na kraju moram priznati da je i meni žao što sam otišao, ali jednostavno su tada bile takve okolnosti", rekao je Červar.

No, to ne znači da se jednog dana neće vratiti.

"Ne razmišljam o tome. Slavko Goluža, moj nasljednik i učenik, dobro radi i uvjeren sam kako će taj niz nastaviti osvajanjem medalja na velikim natjecanjima."

Bio je sudionik Igara u Ateni u kojima je Hrvatska bila prva, te u Pekingu gdje je bila četvrta. Igre u Londonu gledat će iz fotelje.

"Tko zna, možda će ih gledati i uživo, ako me tko pozove kao gosta. Rado bih se odazvao, ali samo kao gledatelj", naglasio je Lino.

Možda ga vidimo na klupi u Riju 2016. godine.

"Ha-ha, to bi bilo lijep oproštaj od moje trenerske karijere, Daleko je to..."

Hrvatska je na EP-u u Srbiji bila treća.

"Odlično! Svaka čast Francuskoj, ali Hrvatska nikad u posljednjih devet godina nije pala ispod petog mjesta. A Francuzi su u Srbiji bili 11. Mi imamo konstantu koju nema ni jedna reprezentacija. I zato nas vidim na postolju na Igrama u Londonu. Danska, Španjolska, Francuska i Hrvatska će se boriti za medalje. Nitko sretniji od mene osvojimo li i treće rukometno zlato", zaključio je Červar.

Play ponuda
Play ponuda