Belgija - Hrvatska / Červar za RTL: 'Očekujemo jako agresivnog protivnika, moramo dokazati da smo favoriti'

Maksimalna četiri boda iz dvije utakmice bila bi pravi poticaj nešto više od dva mjeseca uoči Svjetskog prvenstva

27.10.2018.
20:07
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija u Belgijski Leuven s prva dva boda na kontu, teže od očekivanog na startu kvalifikacija, ali protiv Belgije bi trebalo biti lakše. Tako barem misli većina, ali ne i izbornik.

"Očekujemo jednog vrlo agresivnog protivnika, ali nipošto se ne smijemo opustiti i misliti da će to biti lako. To je jedna utakmica u kojoj moramo dokazati da smo favoriti", rekao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprezan je izbornik jer remi Belgije u gostima god Srbije nije mala stvar. Belgija je momčad bez velikih imena, a možda najpoznatije je srednji vanjski Arber Ćerimi i to zato jer ga Červar od ove sezone trenira u Zagrebu.

"Oni su jedna uigrana napadačka trojka koja igra vrlo brzo, brzo izmjenjuju dodavanja, imaju puno povratnih lopti, na brzinu žele napraviti višak", rekao je Červar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vanjska linija, naravno daleko moćnija. Švicarcima su zabili čak 19 golova. Njima kada se još priključe uvijek opasna krila, uz nešto čvršću obranu i u Leuvenu ne bi trebalo strepnje kao u Osijeku.

“Nitko ne radi puno tehničkih grešaka, svi trče nazad, nema više kao prije da ćeš stisnut obranu pa ćeš 10 kontri istrčat i pobijedit 10 razlike nekog. Tako da je rukomet puno ravnopravniji, zanimljiviji. Isto tako, Belgijanci, široj javnosti mislima da nisu tolko poznati, ali to su sve igrači koji više-manje igraju po francuskoj prvoj drugoj ligi”, rekao je Manuel Štrlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku će ponovno dobiti i oni mlađi. Debitant Marin Šipić na pivotu se pokazao kao pravo rješenje za budućnost. Šipić je prokomentirao svoj prvi nastup:

"Ja sam jako zadovoljan zato što u početku čak nisam ni očekivao da ću dobiti toliku priliku, toliku minutažu, ali evo izbornik mi je dao priliku, ja sam je maksimalno iskoristio, pokušao sam se što bolje dokazat za sljedeće utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda u Leuvenu sutra je imperativ. Maksimalna četiri boda iz dvije utakmice bila bi pravi poticaj nešto više od dva mjeseca uoči Svjetskog prvenstva.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo