ČERVAR STIŠAO EUFORIJU NAKON TRIJUMFA: / Izbornik otkrio ključ pobjede i teške uvjete u kojima se reprezentacija sprema

Image
Foto: AFP

Hrvatska je u posljednjoj utakmici prvog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva pobijedila Španjolsku

17.1.2019.
23:01
AFP
VOYO logo

Hrvatska je danas sjajnom igrom slavila protiv Španjolske (23-19) i osvojila prvo mjesto u skupini. Tako će prenijeti četiri boda u četvrtfinalnu skupinu gdje ih čekaju susreti s Brazilom, Njemačkom i Francuskom.

"Sve čestitke dečkima, herojski su igrali. Pobijedili smo prvaka Europe. Puno je emocija, hvala svim navijačima na potpori. Odlučila je naša timska igra, odigrali smo herojski u obrani, igrali smo jedan za drugoga. Znali smo da moramo kontrolirati utakmicu, ali moram stišat situaciju – još uvijek nismo ništa napravili, ovo je dobar put – to je velika stvar", rekao je izbornik Lino Červar za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Momci žive jedan za drugog, na hodniku se masiraju'

"Momci žive jedan za drugoga, oni se na hodniku masiraju, leže po podu, nemamo dovoljno prostorija. Ali dečki su prijatelji i igraju jedan za drugog. Ne znam što da kažem – divim se svojim dečkima, toliko emocija daju, ostavljaju srce na terenu. Mi smo mala zemlja, bez infrastrukture, bez uvjeta, a držimo kontinuitet, imamo rezultate", dodao je.

"I dalje nam je cilj plasman na Olimpijske igre. To je prvi cilj, ali nije još gotovo, ima još teških utakmica. Danas smo uživali u timskoj igri, Španjolci nisu imali rješenje za nas. Igrali smo sjajnu obranu, a ja moram reći da sam ponosan na Željka Musu, on je danas bio poseban. Bilo je puno želje i volje, strpljenja, moji igrači su za mene heroji", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo