BIZARNA SITUACIJA: / Červar mora predložiti ime svog nasljednika, mnogi su uvjereni da ova dva kandidata imaju najveću šansu

Image

HRS je u potrazi za nasljednikom Line Červara

27.1.2021.
19:42
VOYO logo

Tko želi biti izbornik? Mnoga imena spominju se posljednjih dana, red je dugačak, a uskoro bismo trebali doznati ime novog čovjeka koji će s Duvnjakom i društvom loviti plasman na Olimpijske igre.

"8. ožujka je okupljanje. 30 dana minimalno prije toga moramo poslat dopis klubovima iz kojih će doći naši reprezentativci. Zadnji dan je 8. veljače u kojem bi se trebamo poslat dopis. U narednih par dana moramo odredit izbornika", rekao je za RTL je predsjednik HRS-a TomislavGrahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A već danima spominje se nekoliko istih imena. Slavko Goluža, Hrvoje Horvat, Irfan Smajlagić ili Ivica Obrvan? Iz Saveza još uvijek ne žele o imenima.

"Prema našim propozicijama, koordinator daje prijedlog potencijalnih kandidata za izbornika i obrazlaže prijedlog i onda se raspravlja tko bi bio adekvatan izbor u ovom trenutku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

23.01.2021., sportska dvorana stadiona Kairo, Kairo, Egipat - Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina 2, Argentina - Hrvatska. Izbornik Hrvatske Lino Cervar Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Zanimljivo, upravo LinoČervar je koordinator za muški rukomet, i on će morati obaviti razgovore s kandidatima te ih predložiti Upravnom odboru Saveza. Upravo zato, mnogi misle da najveću šansu imaju njegov pomoćnik Horvat, kao i Goluža s kojim je surađivao. Tko god bio, težak posao ga čeka jer u tri dana slijede tri teške utakmice protiv Francuske, Portugala i Tunisa.

"Jake momčadi su u kvalifikacijama, ali smatram da su naši igrači kvalitetni i da nitko nije zaboravio igrat rukomet. Bilo je loše izdanje, svi smo svjesni, ali to ne znači da ti dečki više ne znaju igrat rukomet. BLIC Treba imat povjerenja u mlade igrače koji uz pomoć iskusnijih mogu vrlo brzo preuzet glavnu ulogu." Do kvalifikacija oporavit će se i Cindrić i Stepančić, kao i Karačić i Šego. Popravni ispit Hrvatska ima već od 12. ožujka u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo