BIVŠI IZBORNIK BEZ DLAKE NA JEZIKU: / 'Previše se priča o ozljedama, a igra sa sedmoricom ne donosi rezultat'

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
23.1.2017.
22:14
AFP
VOYO logo

Hrvatska je u grupnoj fazi poražena samo od europskog prvaka Njemačke (21-28), a onda je u osmini finala uz dosta muke prošla Egipat (21-19).

Image
KAPETAN UOČI DVOBOJA ISTINE: /

'Boli me, ali izdržat ću. Protiv Španjolske moramo odigrati svoju najbolju utakmicu'

'Zabranio sam priče o ozljedama'

"Rekao bih da smo ostvarili cilj koji smo si zacrtali. A što se tiče igre, mislim da je moglo biti i bolje. Praktički smo samo jednu jaku utakmicu imali, Mađarska i ostali nisu u rangu s nama, kao što nije bio ni Egipat. U utorak nas čeka druga jača utakmica, vidjet ćemo kako stojimo. Ima dosta 'lufta' u našoj igri, ne smijemo to dopustiti protiv Španjolaca jer ako im dozvolimo toliki prostor, kaznit će nas", poručio je Goluža u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Željko Babić žali se na veliki broj ozlijeđenih igrača i smatra da mediji te probleme premalo ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te ozljede su došle na početku priprema ili još prije, nije se moglo utjecati na to. Nijedna ozljeda se nije dogodila na prvenstvu. Previše se priča o tim ozljedama, u prošlosti smo imali puno više problema i nismo izlazili u javnost s njima da se ne stvara negativna energija. Ja sam zabranio da se o tome priča", rekao je Goluža.

'Treba pojednostaviti igru'

Babić u Francuskoj često inzistira na igri bez golmana, odnosno sa sedmoricom igrača u napadu. Njegov prethodnik to ne smatra dobrim receptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako to donosi rezultat, onda je u redu, ali vidimo da ne donosi. Puno je tu stvari koje bi možda bile bolje da nema tog igrača. Igrači su opterećeni time, nema brzog protoka lopte, nema kretanja, automatizma... Treba pojednostaviti igru, trenutno mislim da igra sa sedmoricom u napadu ima više nedostataka", smatra Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u dosadašnjim utakmicama gotovo redovito upadala u crnu rupu, dugačko razdoblje u kojem nije postizala gol i u kojem je omogućila suparniku da se odlijepi ili vrati u igru.

"Mislim da će to Španjolci iskoristiti. Trebamo početi razmišljati više o sebi nego o suparniku, ako svedemo crne rupe na minimum i posložimo obranu, zabijemo koji gol više iz kontre, veliki sam optimist. Ali ako ne bude tako, neće biti dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerujem u Hrvatsku'

Babić je uoči drugog kruga napravio promjenu na vratarskoj poziciji: na tribine je poslao Filipa Ivića, a u momčad uvrstio Ivana Pešića.

Osobno mislim da problem nije bio u vratarima. Trebamo tražiti problem u nečemu drugom, prije svega obrani, ali vrijeme će pokazati je li stožer bio u pravu", kazao je Goluža i za kraj ponudio recept za rušenje Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo igrati čvrstu, pokretljivu obranu, zaustaviti pas za pivota, moramo ih stiskati i biti jako strpljivi u napadu. Treba zaustaviti njihovu brzu kontru, krila se moraju vraćati kao metak. Imamo odličan omjer s njima zadnjih sedam godina, veliki sam optimist, vjerujem u Hrvatsku."

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo