hrvatski derbi / Bičanić, Vlah i Ristanović odveli Zagreb u finale SEHA lige, Nexe će žaliti za 38. minutom

Image
Foto: SEHA

U prvom polufinalu SEHA lige Zagreb je slavio protiv Nexea

2.4.2019.
17:59
SEHA
VOYO logo

Treći put Zagreb će igrati za naslov pobjednika SEHA lige. Jednom je uspio, jednom nije i u srijedu će svakako imati dobru priliku bez obzira dođe li mu u finalu Meškov ili Vardar jer i jedni i drugi imaju svoje pluseve i minuse.

Nexe će, pak, sutra igrati za treće mjesto. Usprkos emitiranom optimizmu, a što će drugo, mora se reći očekivano jer Zagreb je i dalje rukometni broj jedan u Hrvatskoj, a kad je bitno i kada motiv nije upitan, onda se ipak pita zagrebaše koji su pod kontrolom držali svih 60 minuta hrvatskog derbija u Brestu. Našičani nisu zaprijetili makar su mogli, ali i učenje na pogreškama dio je sazrijevanja koje prolaze. Imat će šansu još u sljedećim tjednima pokazati da uče ili, još bolje, da su naučili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38. minuta odluke

Oba su trenera krenula s jednom izmjenom obrana-napad, kod Zagreba Hrstić za Mrakovčića, kod Nexea Šipić za Tomića. Osim što je poslao Ristanovića među vratnice od početka, u čemu nije pogriješio, Tamše je na tribinama ostavio Ravnića, pa je Mandić bio jedino lijevo krilo makar taj jedan vanjski igrač više nije bio odveć potreban Slovencu. Ali, ako može...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb se bolje snašao u početku, ipak iskustvo ovakvih utakmica nešto znači. Bičanić je zabio dva pa iznudio isključenje i hrvatski prvak brzo je imao 3:0. Nexe je u deset minuta ostao na jednom golu jer napadački nije to djelovalo dobro kao kod Zagreba. Izgleda da Našičani nisu baš ništa pogledali kako su to radili Vardar u Areni ili ranije Flensburg.

Iznenađenje je za njih bio i Vlah, pa su zagrebaši u 19. minuti prvi put otišli na +4 (10:6). Nexeu je nedostajao pravi Car, ali svemu unatoč držao se u zaostatku koji nije bio dramatičan i umjesto da na poluvrijeme ode s -2 (s prvim napadom u drugom dijelu), Mandić je u kontri Zagrebu vratio četiri viška, a Bičanić drugi dio otvorio za najvećih pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Tamšeovi su počeli ponešto darivati jer su pokloni samo pitanje vremena, a Horvatovi duhom dovoljno ostali pribrani da ih iskoriste i održe utakmicu "živom". Jeliniću je u 38. minuti Ristanović obranio kontru za -1 i naravno da su Gromovi za to opet bili kažnjeni jer Zagreb je u dvije minute opet pobjegao do ugodnih +4. Šteta za njih, šteta za utakmicu koja od tog trenutka ostala samo Zagrebova.

SEHA liga, polufinale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD Zagreb - Nexe 28:23 (15:11)

PPD Zagreb: Ristanović (10 obrana), Kastelic; Mrakovčić 1, Božić Pavletić 2, Kontrec, Burić 2, Sršen 2, Horvat 5, Potočnik, Jotić, Mandić 3, Hrstić 1, Bičanić 7, Karvacki, Vlah 6, Vekić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe: Lelić (1 obrana), Car; Šipić 4, Gadža 3, Leban, Eter, Zrnić, Barišić Jaman, Buvinić 7, Jelinić 1, Vida 4, Lončar, Lavrič, Tomić 1, Jaganjac 3, Celebi

Sedmerci: PPD Zagreb 2/2, Nexe 6/7

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isključenja: PPD Zagreb 4 minute, Nexe 6 minuta

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo