Play ponuda

BALIĆ O KRIZI U REPREZENTACIJI: / Otkrio za koliko bi se mogla stvoriti nova jaka generacija - 'Trebat će nam minimalno toliko'

Image

Balić kaže kako je zadovoljan imenovanjem i da vjeruje da mogu stvoriti nešto novo

10.4.2021.
17:06
Play ponuda

Nakon što je Upravni odbor potvrdio odluku o imenovanju legendarnog Ivana Balića za pomoćnika izbornika muške seniorske reprezentacije Hrvoja Horvata, legendarni hrvatski rukometaš dao je kratak intervju za službenu stranicu HRS-a.

Balić kaže kako je zadovoljan imenovanjem i da vjeruje da mogu stvoriti nešto novo.

“Zadovoljan sam s ukazanim povjerenjem Saveza i veseli me što ću već od narednog okupljanja biti od pomoći reprezentaciji na čelu s izbornikom Hrvojem Horvatom. Vjerujem da možemo zajedno s igračima koje imamo, i s onima koji dolaze, stvoriti nešto drugačiju Hrvatsku jer današnja pozicija u svjetskom rukometu, to nalaže", kazao je Balić.

Trenutni rezultati nisu baš najbolji... “Moramo prihvatiti trenutne rezultate kao stvarnost, to nam je i obveza, kao i da kreiramo koncept koji će biti koristan i u kojem će se igrači najugodnije osjećati.“

shimmer fallback
shimmer fallback

Što nas čeka u budućnosti? Što treba mijenjati ili promijeniti?

“Treba prepoznati igrače, one koji mogu i oni koji će uz njih postati još bolji, a mjesto u ekipi uvijek zaslužuju oni najspremniji i najbolji. Mislim da ne smijemo griješiti pa stalno mijenjati i lutati u procjenama, kao što je dosad bilo u nekim situacijama. Recimo, jednom je mladi dobar pa drugi put nije, ali ni iskustvo nije garancija. Zato moramo oprezno stvoriti i tim i atmosferu, veću odgovornost za sve. Taj miks je ključan, i mislim da nam je to nedostajalo u zadnjih par natjecanja", izjavio je Balić.

Prognozira kako će se u roku od dvije godine stvoriti konkurentna ekipa.

“Čeka nas period velikog rada, period u kojem ćemo trebati žrtvovati i poneki rezultat da bi u konačnici, u neko skorije vrijeme, imali jedan konkurentan tim koji će onda moći dati dobar rezultat. S obzirom na sve što sam prošao i ostvario u rukometu, siguran sam da trebaju minimalno dvije godine da se stvori ekipa koja će 2024., 2025., biti konkurentna s najboljima. Brzo ćemo saznati kakve su nam šanse i što možemo tada očekivati, a ja se optimistično nadam da ćemo do tada biti odlični", zaključio je Balić.

Play ponuda
Play ponuda