Velik uspjeh akademije / Balić i Metličić ušli u prvu ligu: Ponosni smo, iz Splita dolazi najveći broj talentiranih igrača'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Akademija Balić&Metličić osnovana je 2007. godine, a pod vodstvom dvojice proslavljenih rukometaša postala je vrhunska rukometna škola

26.3.2019.
19:20
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitski rukometni klub Balić&Metličić ostvario je novi veliki uspjeh. Klub koji su pokrenule istinske hrvatske rukometne legende Ivano Balić i Petar Metličić izborio se za plasman u 1. Hrvatsku rukometnu ligu.

"Vjerovali smo u ono što radimo, znali smo kako se nositi s izazovima i odgojem mladih ljudi i sportaša. Sigurno u Dalmaciji, govorim o posljednjih desetak godina, iz Splita dolazi najveći broj talentiranih igrača. Marin Šipić jedan je od naših najboljih izdanaka, a mnogi su upravo iz Akademije došli do mogućnosti da pronađu klubove u većim rangovima natjecanja. Naših igrača ima u desetak klubova u Hrvatskoj i Sloveniji, a uskoro će ih imati i europski klubovi. Zadovoljni smo sto smo došli do 1. HRL jer je razvojno pogodna za mlađe igrače i siguran sam da će i njima i nama biti od velike koristi,” prokomentirao je prvi trener kluba i seniorske momčadi Petar Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akademija Balić&Metličić osnovana je 2007. godine, a pod vodstvom dvojice proslavljenih rukometaša postala je vrhunska rukometna škola u kojoj je ponikao bivši izbornik Željko Babić, a tu su svoj trenerski zanat kalili i Venio Losert, Ljubo Vukić i Jelena Novačić.

"Imamo izazov koji smo zacrtali, a to je odgoj i kvalitetno usmjeravanje u rukomet naših brojnih talenata. Imamo mogućnosti da uskoro budemo još bolji i da još veći broj momaka zakorači na rukometnu scenu. Nigdje nismo žurili, ovisimo u gradskoj infrastrukturi koja kao i svugdje nije adekvatna za rukomet i to je nešto s čime se borimo. Klubovi iz okruženja profitirali su našim radom jer su naši mladi igrači svugdje dobrodošli te imaju odlične temelje za daljnji napredak. Većina će ih sada nastaviti u većem rangu u našem klubu na što smo itekako ponosni,” rekao je Ivano Balić, jedan od velikana svjetskog rukometa koji svoje umirovljeničke dane provodi na Gripama odakle se zajedno s Petrom Metličićem sprema za nove sportske izazove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo