Velik uspjeh akademije / Balić i Metličić ušli u prvu ligu: Ponosni smo, iz Splita dolazi najveći broj talentiranih igrača'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Akademija Balić&Metličić osnovana je 2007. godine, a pod vodstvom dvojice proslavljenih rukometaša postala je vrhunska rukometna škola

26.3.2019.
19:20
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitski rukometni klub Balić&Metličić ostvario je novi veliki uspjeh. Klub koji su pokrenule istinske hrvatske rukometne legende Ivano Balić i Petar Metličić izborio se za plasman u 1. Hrvatsku rukometnu ligu.

"Vjerovali smo u ono što radimo, znali smo kako se nositi s izazovima i odgojem mladih ljudi i sportaša. Sigurno u Dalmaciji, govorim o posljednjih desetak godina, iz Splita dolazi najveći broj talentiranih igrača. Marin Šipić jedan je od naših najboljih izdanaka, a mnogi su upravo iz Akademije došli do mogućnosti da pronađu klubove u većim rangovima natjecanja. Naših igrača ima u desetak klubova u Hrvatskoj i Sloveniji, a uskoro će ih imati i europski klubovi. Zadovoljni smo sto smo došli do 1. HRL jer je razvojno pogodna za mlađe igrače i siguran sam da će i njima i nama biti od velike koristi,” prokomentirao je prvi trener kluba i seniorske momčadi Petar Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akademija Balić&Metličić osnovana je 2007. godine, a pod vodstvom dvojice proslavljenih rukometaša postala je vrhunska rukometna škola u kojoj je ponikao bivši izbornik Željko Babić, a tu su svoj trenerski zanat kalili i Venio Losert, Ljubo Vukić i Jelena Novačić.

"Imamo izazov koji smo zacrtali, a to je odgoj i kvalitetno usmjeravanje u rukomet naših brojnih talenata. Imamo mogućnosti da uskoro budemo još bolji i da još veći broj momaka zakorači na rukometnu scenu. Nigdje nismo žurili, ovisimo u gradskoj infrastrukturi koja kao i svugdje nije adekvatna za rukomet i to je nešto s čime se borimo. Klubovi iz okruženja profitirali su našim radom jer su naši mladi igrači svugdje dobrodošli te imaju odlične temelje za daljnji napredak. Većina će ih sada nastaviti u većem rangu u našem klubu na što smo itekako ponosni,” rekao je Ivano Balić, jedan od velikana svjetskog rukometa koji svoje umirovljeničke dane provodi na Gripama odakle se zajedno s Petrom Metličićem sprema za nove sportske izazove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo