pešić pozvan kao zamjena / Babić objavio popis za kvalifikacije, izostao Mirko Alilović: 'Poštivat ću njegovu odluku'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik je izjavio da mu je Mirko rekao kako nije spreman iz osobnih razloga te kako planira poštivati njegovu odluku

14.3.2016.
17:40
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić objavio je skraćeni popis 20-orice rukometaša za pripreme i kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. godine. 

Najveća vijest je izostavljanje dugogodišnjeg prvog vratara reprezentacije, 30-godišnjeg Mirka Alilovića, koji je još krajem Europskog prvenstva u Poljskoj najavio kako bi se nešto ovakvo moglo dogoditi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što će biti dalje, ne znam zašto lošije branim za Hrvatsku. Deset godina gradim karijeru vani, krvarim, stvaram svoje ime i prezime, da bi se nakon jedne utakmice dovelo u pitanje sve što sam napravio u tih 10 godina", komentirao je utučeni Mirko nakon poraza od Španjolske u polufinalu Eura. 

Izbornik je izjavio da mu je Mirko rekao kako nije spreman iz osobnih razloga te kako planira poštivati njegovu odluku, a kao njegovu zamjenu izbornik se odlučio za mladog vratara Ivana Pešića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija se okuplja u petak, 1. travnja, nakon čega će se zaputiti u Ivanić-Grad, gdje će odraditi pripreme za turnir. 

"Uoči okupljanja u Ivanić-Gradu vjerujemo kako nam ozlijede neće poremetiti planove priprema za kvalifikacijske utakmice koje nas očekuju u Danskoj. Imamo 20 imena s kojima idemo po plasman na OI u Brazilu. Odabrali smo najbolje koje imamo i koji su zaslužili naše povjerenje. Sada ćemo uz Stevanovića i Ivića u konkurenciji imati i Ivana Pešića", rekao je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo