SRETNO /

Zagrebaši u Poljskoj počinju put u Ligi prvaka: 'Dokazat ćemo da prošla sezona nije slučajnost'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U redovima našeg prvaka nadaju se iznenađenju

9.9.2024.
14:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

 Rukometaši Zagreba u četvrtak 12.rujna igraju prvu utakmicu Machineseeker EHF Lige prvaka i to u gostima protiv poljskog viceprvaka Kielcea.

Image
DERBI NA OTVARANJU /

Crveni o kojem se priča: 'Nakon samo 45 sekundi nove sezone pokušao je obezglaviti Hrvata'

Image
DERBI NA OTVARANJU /

Crveni o kojem se priča: 'Nakon samo 45 sekundi nove sezone pokušao je obezglaviti Hrvata'

Trener Andrija Nikolić želi da njegova momčad pokaže da prošlogodišnji rezultati nisu slučajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novu europsku sezonu otvaramo s poljskim Kielceom i moram priznati da se veselimo tome da i ovu sezonu igramo u najelitnijem rangu klupskog rukometa. Kielce je veliki klub, bogate tradicije i sjajnog igračkog kadra i imaju sav naš respekt. Ipak, svjesni smo mi i svojih kvaliteta. Sjajno smo odradili pripreme, iskoristili tih šest tjedana na najbolji mogući način da se dovedemo u željenu formu za domaća i europska natjecanja. Jako smo fokusirani, motivirani i što je najvažnije zdravi, te s nestrpljenjem čekamo početak. U odnosu na prošlu sezonu ekipa Kielcea je u najvećoj mjeri ostala u sličnom sastavu. Najveća razlika je promjena na poziciji kružnog napadača, dolazak iskusnog Jorgea Maquede na desnog vanjskog i dakako odlazak ponajboljeg svjetskog golmana Andreasa Wolffa. Kod nas, pak, na prošlogodišnju okosnicu ekipe smo dobili četiri pojačanja. Riječ je o mladim igračima s velikim potencijalom i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da se i ove godine pokažemo u najboljem mogućem izdanju i da dokažemo svima da prošlogodišnji sjajan uspjeh nije bio slučajan,", rekao je trener RK Zagreba Andrija Nikolić.

Igrač Luka Lovre Klarica je, kazavši kako poštuje protivnika, istaknuo da on i njegovi suigrači vide svoju šansu u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napokon kreće Liga prvaka za koju smo naporno trenirali cijelo ljeto i spremali se ne bismo li bili opet konkurentni najboljim europskim klubovima. Odradili smo jako kvalitetne pripreme, odigrali nekoliko jako dobrih utakmica s protivnicima po mjeri i vjerujem da smo spremni za ono što sada slijedi. Mislim da imamo dobru mladu ekipu. Doveli smo par pojačanja koja su se za sada pokazala kao kvalitetna i dečki su se brzo adaptirali i uklopili u ekipu. Kielce je vrhunska ekipa s jednim od najboljih trenera na svijetu, tu nema nikakve dileme. Međutim, mi smo i lani pokazali da se s njima može igrati. U oba naša lanjska susreta bio je egal. Vjerujem da ćemo i u četvrtak gledati sličan scenarij. Analizirali smo neke njihove utakmice, gledali videa i mislim da imamo šanse. Respekt prema protivniku, ali mi vidimo i svoju šansu. Oni nisu dobro otvorili sezonu budući da su izgubili Superkup protiv Wisle i sada će sigurno biti još dodatno motivirani da nas pobjede i da povrate pozitivnu energiju u svoju ekipu. Ipak, kao i prošle sezone mislim da se imamo čemu nadati. Mi idemo tamo dati sve od sebe i nadamo se da možemo iznenaditi i vratiti se s bodovima u Zagreb", rekao je Klarica.

Dvoboj Industria Kielcea i RK Zagreba na rasporedu je u četvrtak, 12. rujna s početkom u 20.45 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo