A ŠTO SAD, GOSPODO: / Hoće li Hrvatski rukometni savez ići protiv igrača koji podržavaju Babića?

Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU
31.1.2017.
7:20
AFP, CHARLY TRIBALLEAU
VOYO logo

I dok navijači i mediji, a očito i čelnici HRS-a okreću Babiću "palac dolje", igrači su potpuno drugačijeg raspoloženja prema izborniku s kojim su na tri natjecanja uspjeli osvojiti jednu medalju. Što je, dakako, puno za neke druge sportove u Hrvatskoj, ali za rukometne standarde u našoj zemlji, svakako malo.

Golužu smijenili nakon tri bronce

Njegov prethodnik na izborničkoj klupi Slavko Goluža smijenjen nakon što je Hrvatskoj donio tri brončane medalje, s EP-a u Srbiji, OI u Londonu te SP-a u Španjolskoj, ali mu je presudio neuspjeh na SP-u u Kataru, ispadanje u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska od 2010. nije bila u finalu velikog natjecanja. Zlatna vremena presahnula su s Linom Červarom, hrvatska je s "magom iz Umaga" bila svjetski (2003.) i olimpijski prvak (2004.). S Golužom je nastupila "brončana era" čiju razinu nije uspio ponoviti Babić.

Image
Image

Nakon izgubljene utakmice za broncu protiv Slovenije, u kojoj Babić nije reagirao u trenucima kad se u zadnjih 20 minuta počela topiti prednost od osam golova razlike protiv Slovenije, igrači su redom davali podršku sadašnjem izborniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku u Hrvatsku nisu promijenili mišljenje.

Stevanović: Igrači su apsolutno uz izbornika

Javnu i nedvojbenu podršku Babiću su dali Ivan Stevanović, Marko Mamić i Zlatko Horvat, a prema njihovoj priči, svi igrači misle isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UOČI DANA ODLUKE: /

'Stručni stožer je odradio dobar posao, igrači su uz izbornika'

"Naš stručni stožer je odradio odličan posao što se tiče turnira i priprema. Vidjeli ste da je raspoloženje u momčadi bilo odlično. Mislim da je stručni stožer dobro odradio posao, a nije na nama što će savez odlučiti. No, igrači su apsolutno uz izbornika”, zaključio je Stevanović.

Image
Image

Mamić: Smjenom preko noći nećemo ništa napraviti

'Gledam na to s druge strane. Odnos u reprezentaciji je odličan, atmosfera je između nas igrača, trenera i stručnog stožera je fantastična. Mi igrači smo jučer imali sastanak i svi bi željeli da izbornik ostane. Ovo je proces i teško je očekivati da će se smjenom nešto preko noći uspjeti napraviti", kazao je Marko Mamić, igrači koji se na SP-u u Francuskoj nametnuo kao dugogodišnje rješenje na lijevom vanjskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat: Babić ima moju podršku

I iskusni Zlatko Horvat koji je u rukama imao finale SP-a, ali je zapucao sedmerac protiv Norvežana, vjeruje da je Babić dobro napravio svoj posao.

'Izbornik je cijeli turnir reprezentaciju vodio profesionalno. Ne znam, možda je i pitanju samo ta zadnja utakmica. Ne želim govoriti u ime suigrača, ali mogu u svoje ime. Babić ima moju podršku", kazao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Cilj je bio četvrtfinale

I drugi igrači bili su sličnog raspoloženja, po njima Babića ne bi trebalo dirati. Uostalom, i HRS je uoči Svjetskog prvenstva kao cilj naveo četvrtfinale. Prema tome, Babić je premašio taj plan i polufinale Hrvatske, koja je na kraju osvojila "drvenu medalju", trebao bi biti uspjeh.

Naravno da se perspektiva mijenja, jer se Hrvatskoj otvorio ždrijeb. Kao suparnici su se umjesto Danske i Njemačke u završnici ukazali ipak "na papiru" slabiji Norvežani i Slovenci. No, na kraju su preko Hrvatske ove dvije reprezentacije došle do svojih prvih medalja na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić je nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru podnio neopozivu ostavku, ali ga je svojim autoritetom zaštitio Ivano Balić i vratio na izborničku klubu.

Sad Ivano kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam razgovarao s predsjednikom Saveza i ne znam što mogu očekivati. Ne očekujem ništa, samo znam da sam ja odgovoran za rezultat", kazao je Balić na Plesu po povratku iz Francuske.

Tko je nasljednik?

Hoće li HRS ići protiv volje igrača? Ili za kormilo vratiti Červara, koji se spominje kao najizgledniji Babićev nasljednik. Veselin Vujović je izjavio kako bi volio voditi Hrvatsku, ali izgledan je njegov ostanak u Sloveniji. Od hrvatskih renomiranih trenera, priliku za vođenje reprzentacije još čekaju Ivica Obrvan i Irfan Smajlagić koji je svojedobno bio Červarov pomoćnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

HKS poslušao igrače

U Hrvatskom košarkaškom savezu to se nisu usudili napraviti, nakon što je Aco Petrović neočekivano na dodatnim kvalifikacijama odveo reprezentaciju na OI, a potom tamo izborio četvrtfinale. Novoizabrani predsjednik HKS-a Stojko Vranković sa svojim je prvim suradnikom Dinom Rađom imao ideju u talijanskom treneru Andrei Trinchieriju, ali je talijanski stručnjak bio i preskup i imao dosta obveza u Bambergu, stoga su se vratili Aci, kojeg su u medijima podržali glavni igrači reprezentacije Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Krunoslav Simon.

Iskerno, bilo bi veliko iznenađenje da Babić još jednom "preživi" na izborničkoj klupi, igrače će se tu malo toga pitati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo