'DEVETO MJESTO JE NEUSPJEH' / Oglasili se iz Saveza, Hrvoje Horvat će dobiti otkaz nakon debakla na Mundijalu? Već se zna tko je prvi favorit za njegovog nasljednika

Image
Izvor: Profimedia

Hrvatski rukometni savez nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom na Svjetskom prvenstvu i smatra ga neuspjehom, oglasio se HRS

24.1.2023.
11:37
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski rukometni savez nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom, stoji u priopćenju HRS-a nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija osvojila deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj.

Image
'BAŠ JE VRIME' /

Bizaran ispad izbornika Hrvoja Horvata izazvao lavinu komentara: 'Pitanje, zašto ne vole Hrvatsku?'

Image
'BAŠ JE VRIME' /

Bizaran ispad izbornika Hrvoja Horvata izazvao lavinu komentara: 'Pitanje, zašto ne vole Hrvatsku?'

 Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale, naglašava se u priopćenju HRS-a, koje je svojevrsna najava otkaza izborniku Hrvoju Horvatu.

Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav HRS-a ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor HRS-a.

Hrvatsku deveto mjesto vrlo vjerojatno vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Međutim, za konačnu potvrdu ulaska u kvalifikacije za OI u Parizu 2024. trebat će pričekati iduće Europsko prvenstvo i iduće Afričko prvenstvo.

shimmer fallback
shimmer fallback

Horvat nakon pobjede nad Bahreinom u Malmoeu nije želio odgovoriti na pitanje o mogućoj ostavci. Točnije samo je otvarao usta glumeći da odgovora na pitanje ima li podršku čelnika Saveza.

Hrvoje Horvat je na mjestu izbornika naslijedio Linu Červara nakon neuspjeha na prošlom SP-u u Egiptu 2021. Nije uspio proći u kvalifikacijama za OI u Montpellieru, Hrvatska je na EURU prošle godine bila je osma, a na mundijalu 2023. godine osvoijila je devetu poziciju. Prije SP-a Horvat je postao trener njemačkog Wetzlara.

Kao favorit za Horvatova nasljednika navodno se ističe bivši kapetan Hrvatske Goran Perkovac, zlatni olimpijac iz Atlante, koji je dosad vodio niz švicarskih i njemačkih klubova te grčku i švicarsku reprezentaciju. Spominje se i legendarni reprezentativac i bivši izbornik Slavko Goluža , a opcija je i stručnjak iz inozemstva.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču