U LOVU NA ZLATO / Provjerite kako Hrvatska stoji na vječnoj listi osvajača medalja na SP-u: Iznenadit će vas tko je ispred nas

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska svoju prvu utakmicu igra protiv Egipta 13. siječnja u 20.30, a osim toga se u našoj grupi nalaze još SAD i Maroko

11.1.2023.
9:14
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Svjetsko rukometno prvenstvo koje se održava u Švedskoj i Poljskoj počinje danas i traje do 29. siječnja, a hrvatska rukometna reprezentacija predvođena kapetanom Domagojem Duvnjakom spremna je krenuti u lov na novu medalju.

Iako Kauboji nisu u najužem krugu kandidata za zlato imaju se pravo nadati da će se umiješati u borbu za odličja zahvaljujući dobroj formi pokazanoj u pripremnom periodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NJIMA VJERUJE IZBORNIK /

Upoznajte igrače koji će pokušati ponoviti uspjeh Balića, Metličića i ekipe? Ovo su novi Kauboji

Image
NJIMA VJERUJE IZBORNIK /

Upoznajte igrače koji će pokušati ponoviti uspjeh Balića, Metličića i ekipe? Ovo su novi Kauboji

Hrvatska na sjajnom osmom mjestu

Prije no što počne prvenstvo mi vam donosimo pregled vječne liste osvajača medalja na kojoj Hrvatska usprkos svega tri desetljeća sudjelovanja na svjetskoj smotri stoji sjajno. S jednim zlatom, tri srebra i jednom broncom naši rukometaši zauzimaju osmo mjesto smjestivši se iza Španjolske koja ima dva zlata i jednu broncu.

Vrstan je to uspjeh za malu zemlju poput Hrvatske, a ako bi Duvnjak i društvo došli do zlata to bi ih gurnulo među samu elitu odnosno vrlo vjerojatno među pet najuspješnijih svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno prvo mjesto drži Francuska koja će zahvaljujući nevjerojatnih šest zlata tu i ostati bez obzira na to kako ovo prvenstvo završi. Tricolori su uz to uzeli još jedno srebro i četiri bronce. Iza njih se smjestila skandinavska supersila, Švedska, sa po četiri zlata, srebra i bronce. Na trećem mjestu se nalazi jedna selekcija koja je u prošlosti bila nevjerojatno moćna no danas gotovo da ne igra nikakvu ulogu u svjetskom rukometu.

Fenomen Rumunjske

Riječ je o Rumunjskoj. Oni su između 1961. i 1974. osvojili čak četiri zlata na pet uzastopnih turnira, a tome su pridodali još i jednu broncu. Posljednja medalja u Rumunjsku je stigla prije više od 30 godina, točnije 1990. kada su zbirci pridodali još jednu broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vječnih top pet zatvaraju Danska i Njemačka, a ispred Hrvatske se nalaze još Rusija i Španjolska.

Image

Hrvatska svoju prvu utakmicu igra protiv Egipta 13. siječnja u 20.30, a osim toga se u našoj grupi nalaze još SAD i Maroko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se igrati u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo