RUKOMET U GENIMA / Novi kandidat za izbornika Kauboja: 'Ne treba mi vrijeme, garantiram polufinale'

Image
Foto: Pixsell.hr

Posljednjih tjedan dana polako se kroz medije traži adekvatan kandidat u slučaju da HRS smijeni Horvata. Isplivalo je nekoliko imena, a u prvi plan su gurnuti Goran Perkovac i Ivica Obrvan, spominje se i Slavko Goluža, a Vlado Šola je sam izjavio kako nije spreman za tu ulogu

30.1.2023.
16:00
Pixsell.hr
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u rukometu završilo je pobjedom Danske protiv Francuske u velikom finalu. Španjolci su uzeli broncu, a hrvatski su rukometaši već odavno kod kuće gdje su krenuli nakon što su ostali kratki na putu u četvrtfinale.

Uslijedio je bizaran razgovor izbornika s RTL-ovom novinarkom Ines Goda – Forjan nakon čega je Hrvoje Horvat još jednom postao meta kritika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLES MILIJUNA /

Objavljen popis najbolje plaćenih rukometaša svijeta: Veterani na vrhu, dva Hrvata na listi

Image
PLES MILIJUNA /

Objavljen popis najbolje plaćenih rukometaša svijeta: Veterani na vrhu, dva Hrvata na listi

Javnost mu je okrenula prst dolje, a Hrvatski rukometni savez još uvijek nije dao konačni sud iako su 9. mjesto na SP ocijenili kao neuspjeh.

Posljednjih tjedan dana polako se kroz medije traži adekvatan kandidat u slučaju da HRS smijeni Horvata. Isplivalo je nekoliko imena, a u prvi plan su gurnuti Goran Perkovac i Ivica Obrvan, spominje se i Slavko Goluža, a Vlado Šola je sam izjavio kako nije spreman za tu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, pojavilo se još jedno ime koje je dugo izbivalo iz hrvatskih medija. Riječ je o Nenadu Kljajuću. Zlatni olimpijac iz Atlante i dvostruki prvak Europe sa Zagrebom istaknuo je svoju kandidaturu.

Sin velikog Velimira Kljajića već dugo gradi trenersku karijeru i iznimno je cijenjen na Bliskom istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidim da je sad situacija takva da se mnogi nude, ali ja u tome ne vidim ništa loše, jer realno gledano svima je želja biti izbornik hrvatske reprezentacije, nema niti jednog trenera koji to ne bi želio. Mislim da imam razloga reći da imam argumente za tako nešto', rekao je Kljajić u razgovoru za Sportske novosti.

Inače, daleko od očiju hrvatske javnosti Kljajić je potpisao prije desetak godina najbolji rezultat Saudijske Arabije na SP-u kada su Sinovi pustinje bili ravnopravni sa Srbijom i Poljskom, a pobjeda protiv Koreje ih je dovela na vrata osmine finala no pali su od Bjelorusije. Ukratko, Kljajić je jedan od cjenjenijih trenera na Bliskom istoku uopće te mu angažmana ne nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratio je kao i uvijek nastup Hrvatske na SP-u.

'Imali smo najlakšu grupu i križali se s najslabijom drugom skupinom i to nismo iskoristili. Danska je pokazala da možemo, ali čak su i pobjede pokazale probleme, a najveći promašaj bio je Egipat te loše pripreme gdje smo igrali s trećerazrednim reprezentacijama, što nam je pokazalo krivu sliku vrijednosti. Čak smo i tada primili previše golova', tvrdi Kljajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Horvat nije službeno razriješen Kljajić ne krije želju da sjedne na klupu Hrvatske.

'Nitko se još nije službeno kandidirao, ne vidim zašto ne bih i ja bio u tom krugu kada za to dođe vrijeme. Imao sam svoje bube u glavi koje su me puno koštale, ali sad mislim da sam drugačiji, da sam sazrio, da moje rukometno znanje nikad nije bilo sporno, niti sam ikad smijenjen zbog rezultata gdje god sam radio', konstatirao je, a onda i otkrio gdje vidi Hrvatsku te kakav bi ga rezultat zadovoljio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne treba mi vrijeme, dovoljno mi je da skupim širi popis igrača i da odradim pripreme i testiranja i da složim selekciju kada vidim tko što može i onda na prvom sljedećem prvom velikom natjecanju ako ne uđem u polufinale, ponudio bih ostavku. Sve drugo su alibi priče, a meni to nikad nije trebalo. Nigdje nisam imao vremena, pa ga ne trebam ni sada', rezolutno tvrdi Kljajić u razgovoru za SN. Hoće li i njegovo ime biti razmatrano u slučaju da Horvat postane bivši, ostaje za vidjeti no Kljajić je jasan i vrlo samouvjeren.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo