NOVA BRAZUCA / RTL testirao službenu loptu Svjetskog prvenstva

Zove se Brazuca, što znači "brazilski", osmišljavali su je čak dvije i pol godine. Svjetsku je premijeru imala tek prije nekoliko sati, a mi smo je već testrirali. Riječ je o novoj lopti Svjetskog prvenstva, a je li ubojitija od zloglasnog Jabulanija, provjerite u prilogu.

5.12.2013.
14:12
VOYO logo

Nova lopta svjetskog prvenstva, sinoć je predstavljena spektalularno u Brazilu, a onda ekspresno testirana na Kvarneru, uz pomoć Tomečaka i Kramarića, samo za RTL Danas. Kažu, lopta je jaako dobra.  

"Baš smo se razigrali ovdje kao mala djeca, skakali smo tu, pucali po golu, ne bi išao sada doma nikada!", kazao je IvanTomečak.

Dobila je lopta ime po svom novom domu. Brazuca, znači "brazilski" i trebala bi biti garancija nogometnog spektakla.

Razvijali su u Adidasu loptu čak dvije i pol godine, u 10 zemalja, a testirale su je stotine nogometaša. Ovo čudo tehnologije trebalo bi biti muka za vratare, ali i omiljeno oružje napadača.

"Možda je Jabulani bio najkontroverznija lopta oko te lelujavosti, iako bi možda rekao da mi je najdraža ona tricolorka 98!", tvrdi Andrej Kramarić.

Tada su tricolorku francuskim travnjacima gurali između ostalih Cafu i Seedorf. Sada, u Brazilu sanjaju spektakularan turnir.

"Brazilci su uvijek pokazivali veliku energiju, osobito navijači, ljubitelji nogometa. To će biti sjajno za turnir, bit će prava nogometna atmosfera!", rekao je ClarenceSeedorf koji još igra u brazilskom Botafogu.

U toj atmosferi, uz Messija, Xavija i druge, glavna će zvijezda biti baš Brazuca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo