HNS nije znao za ove dokaze / RTL-ova snimka otkriva: svastika se vidjela dva dana prije utakmice

U javljanju reportera za RTL Danas, 10. lipnja, 48 sati prije utakmice, jasno su se vidjeli obrisi svastike, baš na dijelu na kojem treniraju igrači (što je naknadno utvrđeno uvidom u snimku)

15.6.2015.
18:31
VOYO logo

Prvog radnog dana nakon skandala na Poljudu UEFA je i službeno pokrenula istragu protiv Hrvatske. Dok se 16. srpnja ne dozna hoće li reprezentacija biti kažnjena novčano, bodovima ili izbacivanjem s Europskog prvenstva, HNS će se na vatri peći 30 dana.

U javljanju reportera za RTL Danas, 10. lipnja, 48 sati prije utakmice, jasno su se vidjeli obrisi svastike, baš na dijelu na kojem treniraju igrači (što je naknadno utvrđeno uvidom u snimku). I na snimkama RTL-a toga dana, isti slučaj, a dokaz toga je upravo sljedeća snimka: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na to koga smatra odgovornim, rekao je: "Ne mislite li valjda da je HNS to sam učinio? Postoji objektivna odgovornost. A subjektivna odgovornost je odgovornost kriminalaca, dakle ljudi koji su napravili ovaj gnjusni čin s ciljem da naštete hrvatskom nogometu i hrvatskoj državi te svakom hrvatskom građaninu koji se u dubini duše osjeća povrijeđenim. Naravno da je sport dobio jednu veliku šamarčinu, ali naravno i hrvatska država. Naravno da smo svi osramoćeni, ali krivce treba nazvati imenom i prezimenom, oni su to učinili, mi smo žrtve toga", dodao je.

Neki traže Vrbanovićevu ostavku, na što je on rekao: "Ne znam zašto. Ako je ovo terorizam, zar ćemo svaki puta kad se desi neki događaj na koji ne možemo utjecati davati ostavke? Ako mislite da je ostavka rješenje svih problema hrvatskog sporta, mi ćemo se svi povući. Kukasti križevi su se dešavali još 2006. Gdje su tada bili čelnici ovoga HNS-a? Ne prihvaćamo nikakvu varijantu da bi navijači to činili zbog romantične borbe za njihova prava, to je stupidno", zaključio je Vrbanović za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo