kad bi se svi držali pravila / RTL-ov tim krenuo na put strogo se pridržavajući prometnih propisa!

Hvale se mnogi - od Zagreba do Zadra stignu za dva sata. Do Splita za tri. No, kad bi se strogo držali prometnih ograničenja ta bi vožnja ipak trajala malo duže. Rašeljka Zemunović odlučila je to provjeriti u praksi. Krenula je na put strogo poštujući propise. Stvorila je kolonu, preticali su je čak i kamioni, a put je trajao i trajao. Evo priče.

6.11.2014.
18:19
VOYO logo

Pred našom novinarkom je avantura jer mora voziti po propisima. Na jednom od prometnih znakova piše 40 i ona se toga moram pridržavati. Bez obzira što je cesta ravna i pregledna i idealna za malo stisnuti po gasu. Ali ona mora odoljeti napastima i držati se slova zakona.

Svi bi se najradije teleportirali do željenih odredišta, ali semafori, znakovi s brojkama i prerevni vozači često usporavaju te planove.

Njezina destinacija bila je Samobor. RTL-ov novinarski tim je prvo kod stručnjaka provjerio koje to prolazno vrijeme im neće stvoriti problem s plavcima.

"Duljina puta je 28 kilometra i trajanje puta je 36 minuta. Tako kaže karta", kazala je Irena Čačić, Hrvatski autoklub.

I dok su se tako vozili prema kremšnitama - provjerili su i koliko se vi junačite po hrvatskim cestama. Zanimali su ih vaši rekordi na autocesti Zagreb - Split.

"Ukoliko koristimo auto cestu, kao optimalan izbor, onda je dužina puzta 410 km i trajanje pzta 3 sata i 49 min", dodaju iz HAK-a.

Auto cesta je i Rijeku Zagrepčanima učinila puno bližom, bez obzira što cemo na putu dugom 161 km pristojno ugrijati sjedala i potrošiti sat vremena i 38 minuta.

I dok se naša reporterka zajedno sa svojom ekipom štereberski pridržavala svakog pravila, naši domaćini očito vole stiskati gas.

Istina, svatko od nas u svojem vozilu vodi svoju politiku. Donosi odluke koje bi trebale biti mudre i sigurne, pa makar se taj naš užasno bitan politički program za volanom realizirao i koju minuticu kasnije.

Cijeli prometni manevar pogledajte u prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo