UTRKU OBILJEŽILI SUDARI / Rosberg osvojio Monako 30 godina poslije oca

Image
Foto: AP

Rosberg (28) je do pobjede došao na superioran način nakon što je sačuvao najbolje startno mjesto iz kvalifikacija i u Monaku došao do svoje druge pobjede u karijeri nakon VN Kine 2012.

26.5.2013.
16:45
AP
VOYO logo

MONTE CARLO - Njemački vozač NicoRosberg u bolidu Mercedesa pobijedio je na Velikoj nagradi Monaka, utrke SP-a Formule 1 vožene ulicama Monte Carla.

Rosberg (28) je do pobjede došao na superioran način nakon što je sačuvao najbolje startno mjesto iz kvalifikacija i u Monaku došao do svoje druge pobjede u karijeri nakon VN Kine 2012. Rosberg je emocionalno proživio pobjedu jer je prije točno 30 godina i njegov otac KekeRosberg slavio u Monte Carlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski prvak Sebastian Vettel u Red Bullu osvojio je drugo mjesto, a njegov momčadski kolega MarkWebber treće. Vettel može biti zadovoljan jer je na čelu ukupnog poretka pobjegao svojim najbližim pratiteljima - Nijemac sada ima 21 bod više od Finca KimiaRäikkönena, te 29 više od Fernanda Alonsa.

Utrku su obilježili brojni prekidi, a najduži je bio onaj polusatni u 46. krugu nakon udesa PastoraMaldonada u Williamsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo