pred punim poljudom / Rijeka na krilima Tomasova razbila Hajduk i preuzela vrh ljestvice

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U derbiju 15. kola Prve lige nogometaši Rijeke pobijedili su Hajduk na Poljudu rezultatom 3:0 te se tako probili na vodeće mjesto domaćeg prvenstva

1.11.2015.
20:00
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 15. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Rijeke pobijedili Hajduka s 3-0 (2-0)  i preuzeli vodstvo na ljestvici.

Jadranski derbi pred 25 tisuća gledatelja u Poljudu zasluženo je pripao Rijeci, koja je iskoristila pogreške splitske obrane, te je već nakon 50 minuta susret bio praktički riješen.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je doživio jedan od najtežih domaćih poraza, a u cijeloj utakmici gotovo da nisu ozbiljnije zaprijetili vrataru Rijeke Ivanu Vargiću. Junak dvoboja bio je bivši igrač Hajduka Marin Tomasov koji je upisao pogodak i dvije asistencije. 

Riječani su poveli iz prve ozbiljnije situacije na utakmici nakon protunapada u 28. minuti kada je Marin Tomasov prevario cijelu obranu Hajduka i pronašao samog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

(Foto: Ivo Čagalj)

Slovenca Romana Bezjaka koji lako pogađa vrata domaćina. Samo tri minute kasnije Riječani propuštaju veliku priliku nakon pogreške vratara Lovre Kalinića, no Maksim Bilij u posljednji trenutak ispred prazne mreže čisti udarac Tomasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomasov je u 41. minuti pogodio za 2-0 nakon precizno izvedenog slobodnog udarca s vrha šesnaesterca. Tek što je počelo drugo poluvrijeme, u 50. minuti Albanac Bekim Balaj je povećao na 3-0 nakon što je udarac Tomasova Kalinić obranio, a Balaj iz blizine pospremio loptu u praznu mrežu.  

Nakon 15 kola Rijeka je vodeća s 31 bodom i jedina je neporažena momčad lige, Hajduk je drugi s 29, a Dinamo treći s 27 bodova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 25.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Strahonja iz Zaprešića.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo