NEUSPJEH NAŠIH VATERPOLISTA / Riječko finale bez Hrvata

Image

U reprizi lanjskog finala Pro Recco je svladao 9-6 Jug CO, a Primorac je bio bolji 11-9 od Mladosti.

22.5.2009.
19:27
VOYO logo

U finalu vaterpolske Eurolige neće biti hrvatskog predstavnika. Nakon što je u prvom polufinalu talijanski Pro Recco 9-6 svladao Jug CO, zagrebačku Mladost zaustavio je crnogorski Primorac 11-9.

Aktualni europski prvak i treća najuspješnija momčad u povijesti ovog natjecanja, Pro Reco sjajnom igrom je pobijedila Jug i izborila subotnje finale. Moćni talijanski sastav je dominirao u svim segmentima igre i posve zasluženo je pobijedio Jug protiv kojeg je bio bolji i prošle godine, ali tada u finalu završnog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Nakon Pro Recca i Juga, put u finale u bazenu u Rijeci tražili su Mladost i Primorac. Nažalost, Zagrepčani su potpuno podbacili u napadu. Odigrali su katastrofalno loše igrača više. Od 12 pokušaja Mladost je iskoristila tek pet, no prvih sedam pokušaja završili su neuspjehom.

Unatoč tome, Mladost se nije predavala i s tri pogotka četiri i pol minute prije kraja utakmice došla na svega pogodak zaostatka (7:8). Primorac je potom imao 9:7 i 10:8, no Mladost je uspjela smanjiti na samo gol zaostatka i u zadnju minutu se ušlo s rezultatom 10:9 za Primorac. Sve dvojbe oko putnika u finale razriješio je Mađar Kiss postigavši pogodak 30 sekundi prije kraja utakmice za nedostižnih 11:9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će u subotu u utakmici za treće mjesto igrati Jug CO i Mladost, a kasnije u finalu Pro Recco i Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo