očekivan rasplet situacije? / Repeša nakon bolovanja napustio kormilo Cedevite, u klubu ostali zatečeni

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Repeša je prošle sezone Cedevitu vodio do finala regionalne ABA lige i do naslova prvaka Hrvatske iako je u završnici izostao zbog zdravstvenih problema

26.6.2015.
9:21
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaški klub Cedevita u potrazi je za novim trenerom nakon što je Jasmin Repeša obznanio da odlazi u EA7 Emporio Armani iz Milana.

Po završetku transfera, klub će dobiti 400.000 eura odštete. Bit će to druga najveća odšteta u povijesti kluba (za Nurkića će u ratama dobiti 1,3 milijuna eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Cedevite Mladen Veber je razočaran i iznenađen.

"Iznenađen sam jer smo si prošli tjedan pružili ruke i dogovorili nastavak suradnje, da bi nam sada prišao i tražio odlazak. Ne treba nam nitko tko ne želi biti s nama. Shvaćam profesionalizam, ali sam razočaran s ljudske strane", rekao je Veber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Repeša je prošle sezone Cedevitu vodio do finala regionalne ABA lige i do naslova prvaka Hrvatske iako je u završnici izostao zbog zdravstvenih problema. Tada je otišao na bolovanje u Dubrovnik. Ipak, i dalje se ne zna koji su to problemi jer se oporavio jednako misteriozno kao što se razbolio i tada obznanio da odlazi u Italiju.

"Priznajemo da smo u početku bili iznenađeni željom našeg trenera da pronađe novi klub. Repeša je to objasnio s odličnom ponudom bogate Olimpije Milano i novim izazovima. Mi mu, naravno, ne želimo stajati na putu ako je to njegova odluka, stigli smo do sporazumnog dogovora na obostrano zadovoljstvo. Posao će biti realiziran u sljedećih nekoliko dana", dodaje Veber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita će 24 sata nakon što se formalizira raskid imati novog trenera, a Veljko Mršić, njegov dosadašnji pomoćni trener, ima najveće izglede, iako se tu spominje i Dario Giergia, koji će tijekom ljeta biti prvi Perasovićev pomoćnik u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo