dirljivo pismo 'kraljeva' / Real se oprostio od Casillasa koji se rasplakao na presici: 'Hvala ti što si bio simbol najboljeg u našoj povijesti'

Casillas će biti novi golman porta sljedeće dvije sezone, uz mogućnost produljenja na još jednu

12.7.2015.
10:32
VOYO logo

Iker Casillas nakon 25 godina napušta kraljevski klub, objavili su na svojim službenim stranicama. Sveti Iker, kako su mu godinama tepali, odlazi iz Real Madrida.

"Za Real Madrid danas je dan, prije svega i iznad svega, zahvale i priznanja. Odlazi jedan od najboljih golmana u povijesti kluba. Napušta momčad i počinje novu nogometnu etapu najbolji golman u povijesti Real Madrida i španjolskog nogometa", pišu 'kraljevi' u oproštajnom pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Casillas će biti novi golman porta sljedeće dvije sezone, uz mogućnost produljenja na još jednu. Odštetu od 24 milijuna eura Porto i Real će podijeliti između sebe tako što će Porto platiti 10, a Real 14 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zarađivat će manje nego na traffordu /

Postaje drugi najskuplji golman u povijesti: Real kupuje De Geu za 40 milijuna eura?

Image
zarađivat će manje nego na traffordu /

Postaje drugi najskuplji golman u povijesti: Real kupuje De Geu za 40 milijuna eura?

"Hvala ti, Ikere, za sve što si napravio. Hvala ti što si bio simbol najboljeg u našoj povijesti. Odlaziš, no nećemo te zaboraviti i uvijek ćeš ostati u srcu Real Madrida", poručuju iz kluba.

Na svojoj posljednjoj konferenciji za novinare, Iker se slomio te gorko zaplakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao sam do toga trenutka kad se moram oprostiti sa svima vama. Osobito s fanovima Madrida. Od ove subote više nisam član Real Madrida te prelazim u Porto. Ondje odlazim iz mnogih razloga. Pod prvo, idem tamo jer sam uzbuđen zbog trenera koji me pozvao. Drugo, zbog njihovog zanimanja uspjeli su me dovući. Učinit ću sve da ih ne razočaram te ću se boriti koliko god mogu da osvojim puno naslova. Ovaj klub nije me naučio samo kako biti sportaš, već i kako biti bolja osoba. Od svojih trenera sam puno naučio. Oni su bili temelj razvoja moje karijere. Svaki dan smo formirali dio Real Madrida i oduvijek su me podupirali. Želim zahvaliti i svojim roditeljima i cijeloj obitelji. Fanovi, hvala vam na podršci, u podizanju svakog trofeja, što ste bili uz mene u dobrim i lošim trenucima. Ne želim biti upamćen kao dobar ili loš golman, već kao dobra osoba sa svim svojim manama. Hvala vam, tisuću puta vam hvala. Gdje god budem išao, uvijek ću govoriti Hala Madrid", rekao je Sveti Iker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Real je odigrao 725 utakmica tijekom kojih je osvojio tri naslova europskog prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, dva Interkontinentalna kupa, dva europska Superkupa, pet nacionalnih prvenstava, dva Kupa kralja i četiri španjolska Superkupa.

Odlazak Casillasa ujedno znači i dolazak vratara Manchester Uniteda, Davida de Gee, koji bi trebao potpisati šestogodišnji ugovor s madridskim klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo