Nevjerojatno je što je ovaj čovjek uspio učiniti!

12.8.2012.
19:53
VOYO logo

Rudić je 1984. i 1988. osvajao zlato sa reprezentacijom bivše Jugoslavije, 1992. je do nasjajnijeg odličja dogurao s Italijom, a sada i 2012. i s Hrvatskom.

Uz četiri olimpijska, Rudić ima još po tri svjetska i europska zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je kruna moje karijere i zadovoljan sam jer sam od dolaska u Hrvatsku osvojio i svjetsko prvenstvo i europsko i sada olimpijsko zlato. Znači, napravili smo ono što je malo koja reprezentacija učinila. Meni je osobna satisfakcija da smo počeli raditi ovako s određenim problemima i poteškoćama i stigli smo s ulaganjem u trening do zlata. Moram kazati da ne pamtim niti jedan olimpijski turnir da je jedna reprezentacija s ovakvom dominacijom u svakoj utakmici osvojila zlatnu olimpijsku medalju. Mi smo u svim utakmicama dominirali, kao i u ovoj, osim na početku, ali utakmica ima svoju fiziologiju. Drago mi je zbog ovih mladića jer su uložili ogroman trud. Hvala svim mojim suradnicima jer su mi pružili neizmjernu pomoć", izjavio je neposredno nakon utakmice izbornik Ratko Rudić.

"Oovaj osjećaj kad svira Lijepa naša na Olimpijskim igrama kad nosiš zlato oko vrata, to je nešto za što smo trenirali svi mi od kad smo se počeli baviti ovim sportom. Ispunili su se svi snovi s ovom medaljom. Krvavo smo radili svi mi, i Ratko i njegovi pomoćnici...trenirali smo kao psi po pet, šest sati dnevno, no kad staviš ovu medalju oko vrata, sve zaboravljaš", izjavio je najbolji golman olimpijskog turnira Josip Pavić nakon dodjele medalja, a Samir Barać dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Biti na vrhu je zaista nešto posebno u karijeri i na ovakav način osvojiti zlato je fenomenalna stvar. Tijekom cijelog turnira smo dominirali s tom nevjerojatnom obranom. Pavić je bio nevjerojatan na vratima. Ova reprezentacija ima veliki potencijal, a nakon svjetskog i europskog zlata smo zalužili da jedan period hrvatskog vaterpola zaokružimo s ovom zlatnom medaljom."

Više o temi: specijal-201207200428004-Olimpijske igre

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo