SP u rukometu / Raspucani Norvežani bolji od Šveđana u skandinavskom derbiju u Herningu

Image
Foto: AP images

Situacija u skupini 2 sad je vrlo zanimljiva jer Šveđani, Danci i Norvežani imaju po šest bodova

21.1.2019.
19:30
AP images
VOYO logo

U utakmici u kojoj je poraz mogao Norvežane koštati plasmana u polufinale momčad Christiana Bergea pokazala je da je bolja od Šveđana te uzela zlata vrijedna dva boda pobjedom 30:27.

Norvežani i Šveđani nemaju baš puno veze s Divljim zapadom, ali u prvom poluvremenu njihove utakmice gledali smo pravi revolveraški okršaj. Oba napada bila su iznimno učinkovita u klasičnom run and gun nadtrčavanju, no Norvežani su ipak na odmor otišli s tri gola prednosti (17:14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su obrane i vratari bili "na godišnjem", tako baš nisu marili ni za sigurnost lopte. Šveđani su ih izgubili devet i to ih je koštalo ranog deficita. Najbolji je kod Norvežana u prvih pola sata bio Magnus Jondal koji je zatrpao Šveđane sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja.

Norvežani kao da se u svlačionici nisu uopće "ohladili". Pet od šest golova na početku drugog poluvremena bili su njihovi za bijeg na sigurnih sedam razlike koji su im bili dovoljni za osiguravanje važne pobjede. Njihov najbolji strijelac na kraju je bio Jondal s jedanaest pogodaka, dok je kod Šveđana najefikasniji bio Andreas NIllson s pet golova iz šest pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u skupini 2 sad je vrlo zanimljiva jer Šveđani, Danci i Norvežani imaju po šest bodova, ali Danci imaju utakmicu manje i vjerojatno će nakon Egipta na osam bodova.

Skupina 2, drugo kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska - Norveška  30:27 (14:17)

Švedska: Andreas Palicka, Mikael Appelgren, Max Darj, Jerry Tollbring, Niclas Ekberg 3, Hampus Wanne 5, Simon Jeppsson 3, Fredric Pettersson, Albin Lagergren 1, Linus Arnesson 1, Mattias Zachrisson, Andreas Nilsson 4, Kim Andersson 4, Kim Ekdahl du Rietz 2, Lukas Nilsson 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška: Espen Christensen, Torbjorn Bergerud, Sander Sagosen 7, Bjarte Myrhol 2, Henrik Jakobsen, Petter Overby, Magnus Jondal 11, Kristian Bjornsen 3, Magnus Gullerud, Goran Johannessen, Christian O'Sullivan 3, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Alexander Blonz, Magnus Rod 4, Espen Lie Hansen

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo