Rajan Gigs odigrao 1.000 meč za Mančester junajted (FOTO) (VIDEO)

Legendarni fudbaler igra na vrhunskom nivou već 22 godine

6.3.2013.
14:28
VOYO logo

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs sinoć je protiv Real Madrida (1:2) u Ligi šampiona odigrao 1.000 utakmicu za crvene đavole u karijeri.

Velšanin je debitovao za Junajted davne 1991. godine 2. marta protiv Evertona, i taj meč je završen rezultatom 1:0 u korist Mančestera, a jedini strelac bio je uprao Gigs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjoj karijeri Gigs je osvojio 12 Premijer liga, četiri FA Kupa, četiri Liga Kupa, dve Lige šampiona, UEFA Superkup, interkontinentalni Kup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Gigs će 29. novembra napuniti 40 godina, a nastupom na jučerašnjem meču postao je jedan od 11. fudbalera u istoriji koji su odigrali 1.000 profesionalnih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pre njega to su uspeli Piter Šilton, Rej Klemens, Pet Dženings, Alan Bol, Nilton Santos, Dejvid Siman, Paolo Maldini, Andoni Zubizareta, Roberto Karlos i Havijer Zaneti koji je uz Gigsa jedini aktivni fudbaler sa toliko nastupa.

Dva puta je bio najbolji mladi igrač Premijer lige, šest puta u najboljem timu godine u Engleskoj, izabren je i u tim veka Premijer lige, a jednom je dobio i nagradu za najboljeg igrača godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset puta je biran u tim sezone Lige šampiona, izabran je i za tim decenije u PL od 1992. do 2002. godine, dok je postigao i gol sezone 1998/1999.

2011 je osvojio "Zlatno stopalo", internacionalnu nagradu koju dobijaju samo igrači stariji od 29 godina zbog svojih sportskih uspeha, ali i izvanredne ličnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gigs je do ove odigrao 931 utakmicu za Junajted, 64 za reprezentaciju Velsa, a četiri puta je oblačio dres olimpijske selekcije Velike Britanije.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo