Derbi kola / Prvak Europe stigao u Gruž i prijeti jugašima, Kobešćak: 'Čeka nas vaterpolski praznik'

Image
Foto: VK Jug

U srijedu u 20.30 Jug i Olympiakos igraju derbi skupine, ali i cijelog kola Lige prvaka

22.1.2019.
16:26
VK Jug
VOYO logo

Šest utakmica - šest pobjeda. Stopostotna dubrovačka brodica i dalje mirnim morem plovi u Ligi prvaka. Tko bi rekao da će Jug dočekati europskog prvaka bez izgubljenog boda.

Bilo je opasnih valova, u tri su navrata jugaši uspješno manevrirali (s golom razlike dobili Spandau, Veronu i Szolnok), ali ovaj koji će u dubrovačku luku doći s Olympiakosom bit će najopasniji i najveći od svih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igramo protiv aktualnog prvaka Europe što samo po sebi govori o kakvoj se utakmici radi. Mi smo u ovu sezonu Lige prvaka ušli s maksimalnim brojem pobjeda. To je bilo malo neočekivano, dok je Olympiakos u prva dva kola neočekivano izgubio neke bodove. Međutim, uhvatio je formu. Prije nekoliko dana osvojio je naslov pobjednika Grčkog kupa i definitivno nas čeka vrhunska utakmica. Praznik vaterpola", podvukao je kormilar dubrovačkog broda Vjekoslav Kobešćak.

Došli pobijediti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je ova utakmica nešto posebnija od drugih, potvrđuje i brojnije društvo pred novinarima. Rijetkost je da na utakmicama grupne faze na konferenciji za medije budu prisutni iz oba tabora. Uz trenera grčkog prvaka Theodorosa Vlachosa gost je bio, a tko drugi, Paolo Medo Obradović.

"Sretni smo uvijek kad dođemo u Dubrovnik jer znamo da nas čeka velika utakmica protiv velikog kluba. Dolazimo ovdje nakon osvajanja Kupa na što smo poklonili puno pažnje jer prije svega želimo zadržati primat u svim natjecanjima u Grčkoj. Znamo da je Jug odlična momčad koja je već godinama u samom vrhu europskog vaterpola, ali mi smo došli ovdje zaključiti prvi dio natjecanja pobjedom. Krajnji je cilj, naravno, plasman na završnicu na kojoj ćemo pokušati obraniti titulu prvaka Europe", jasan je gostujući trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim sezonama Grci su do završnice uglavnom dolazili s čelne pozicije, ali za Jugom nakon gotovo polovice natjecanja kaskaju sedam bodova. Spotaknuli su se u Bustu Arsiziju kod Verone na samom početku, zatim u Hannoveru gdje su uzeli bod, kao i u Szolnoku. Mogu to, pak, gotovo pa poništiti u sljedeća dva kola jer Dubrovčane očekuju odmah u sljedećem kolu kod kuće.

"Ove sezone nismo krenuli baš onako kao što smo očekivali jer smo neplanirano izgubili neke bodove. Nešto slično kao što je i Jug prošle sezone lošije krenuo pa smo mi ovdje dolazili nekako rasterećeniji, a sad je, pak, obrnuta slika. Nama bi bodovi bili od iznimne važnosti zbog lošijeg početka. Kako bi jedan moj bivši trener rekao: "Pusti ti ‘ko će igrat ljepše, važno je 'ko će pobijedit’", u svom je stilu veliki derbi najavio Medo, jedan od trojice Hrvata u momčadi iz Pireja (Bušlje, Pavić).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi na broju

Poželio je i da Gruž bude ispunjen, ali u svakom slučaju neće baš njemu pljeskati bude li poteza kakvim ga je ranije u Jugovoj kapici dizao na noge. No... Sada to moraju neki drugi jugaši, tko zna, možda to bude Luka Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem veliku utakmicu. Na nama je možda malo veći pritisak jer igramo doma, ali to isto očekuje njih za dva tjedna kad smo mi gosti u Pireju. Mislim da su šanse 50-50 jer sve utakmice koje smo s njima igrali bile su neizvjesne do kraja i onaj koji bude smireniji i pribraniji, odnijet će pobjedu. Nadam se da će publika doći u što većem broju i dati nam podršku za ostvarenje pobjede koja bi nam puno značila u nastavku natjecanja", poželio je Jugov centar.

Kada je Olympiakos posljednji put dolazio na jug Hrvatske, a bilo je to 7. veljače prošle godine, otišao je praznih ruku. S boljim zdravstvenim kartonom Kobešćaku bi ponavljanje takvog scenarija bio idealan poklon za 45. rođendan koji je proslavio prije dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo na broju. Imali smo probleme s gripom, ali od jučer smo kompletni."

Sve je, dakle, spremno za sutrašnji vaterpolski spektakl (20.30, Arenasport 1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike