PROŠLO JE NJEGOVO VRIJEME: / Zaboravljena legenda Arsenala konačno otišla u mirovinu

Image
Foto: AFP/GLYN KIRK
25.2.2016.
16:35
AFP/GLYN KIRK
VOYO logo

Četrdesetdvogodišnji francuski vezni nogometaš Robert Pires objavio je da se povlači u mirovinu. Pires je vrhunac karijere imao kao nogometaš Arsenala, a zadnji klub u karijeri bio mu je indijski prvoligaš FC Goa. On je zadnji član francuske reprezentacije koja je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu 1998. godine koji se povukao u mirovinu.

"Imam 42 godine i došlo je vrijeme za prestanak igranja. Treba osloboditi put mladima", rekao je Pires za britansku televiziju beIN Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pires je profesionalnu karijeru započeo davne 1993. godine u francuskom prvoligašu Metzu za koji je nastupao pet godina. Zatim je proveo dvije godine u drugom francuskom klubu, Marseilleu, a 2000. prelazi u londonski Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Topnicima je bio do 2006. godine, a ostat će upamćen kao član momčadi Arsenala koja je u sezoni 2003./2004. osvojila naslov bez ijednog poraza. Nakon Arsenala igrao je četiri godine za španjolski Villarreal. 2010. godine se vratio u englesku Premierligu i odigrao 16 utakmica za Aston Villu, a nakon jedne sezone u tom klubu povukao se u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratio se iz mirovine 2014. godine, potpisavši za indijski klub FC Gou s kojim je u ožujku 2015. raskinuo ugovor. Za francusku reprezentaciju nastupio je 79 puta i postigao 14 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo