PROŠIRILA SE INTRIGANTNA PRIČA O SCHUMACHERU, A NJEGOV BIVŠI ŠEF OBJASNIO JE O ČEMU SE RADI: / 'Ljudima je to teško razumjeti'

Image
Foto: Profimedia

Inače, malo se toga zna vezano uz zdravstveno stanje legendarnog vozača Formule 1. Uži krug njegove obitelji ne dopušta da ikakve informacije stignu u javnost

8.4.2020.
13:29
Profimedia
VOYO logo

Za četiri dana legendarni Flavio Briatore, bivši šef legendarne F1 momčadi Benetton, a kasnije i Renaulta, slavi 70. rođendan.

Tim je povodom gostovao u podcastu Behind The Grid u kojoj je govorio o karijeri, a osvrnuo se i na priče o Michelu Schumacheru koji mu je donio neviđen uspjeh dok je bio vozač Benettona - osvojio je dva naslova svjetskog prvaka 1994. i 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U to vrijeme je mnogima smetalo što je Benetton osvoji prvenstvo u Formuli 1. To se može usporediti s nogometom. Prvenstva osvajaju Manchester United, Chelsea, Manchester City i odjednom ga osvoji Leicester. Ferrari i McLaren su kompanije koje su ulagale sve u trkače automobile. Mi smo bili proizvođači majica. Po našem modelu u današnje vrijeme funkcionira i Red Bull", rekao je Briatore.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

German driver Michael Schumacher watches lap times on a monitor during the first qualifying session of the Australian Formula One Grand Prix on November 11, 1994, in Adelaide. / AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD

Glasine

"Michael je Messi Formule 1. On je poseban vozač i posebna osoba. Ne samo da je vrhunski vozio, nego je bio i sjajna osoba. Motivirao je sve oko sebe. Provodio je puno vremena s inženjerima. Sjećam se da je bio puno puta u tvornici. Bio je fantastičan, brinuo se da bolid bude u najboljem mogućem stanju", ispričao je Briatore te se prisjetio kako je uopće Schumacher stigao u njegov tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražili smo sjajnog mladog vozača. Iskreno, nismo imali novca da platimo Sennu ili Prosta. Trebali smo nekoga tko će rasti zajedno s nama. Jordan nije imao ugovor sa Schumacherom pa smo ga mi uzeli. Želio sam ga odmah u bolidu. Nitko nije vjerovao da je on toliko dobar", priznao je F1 velikan.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SRETAN ROĐENDAN NAJVEĆEM F1 VOZAČU SVIH VREMENA: U svojoj prvoj utrci prešao je tek 300 metara, a prije šest godina 'nestao s lica zemlje'

Nije bila tajna da je Schumacher bio Briatoreov vozač broj 1, a pojavile su se glasine da je dobivao i posebne privilegije te da se drugim vozačima u njegovom timu nisu davale jednake prilike. Osvrnuo se Briatore i na tu temu.

"Koliko ja znam, titulu svjetskog prvaka osvaja jedan čovjek, a titulu prvaka konstruktora osvajamo svi zajedno. Za mene je bilo jednostavno pitanje: 'Koji će mi vozač dati veće šanse za osvajanje naslova prvaka?' Uvijek sam bio protiv toga da se dvojica top vozača sukobljavaju. Vozač broj jedan je za mene bio onaj koji je brži, na kraju krajeva. To je prirodno. Schumacher je bio najbrži", rekao je Briatore te ispričao jednu zanimljivu anegdotu po tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednog dana mi je prišao Riccardo Patrese i rekao da je Michaelov bolid brži i da je njegov inženjer bolji. Onda smo zamijenili njihove bolide i inženjere. Michael je, naravno, opet bio puno brži od njega. Bilo je jako teško ljudima shvatiti to. Svi su ga željeli prestići, ali nitko to nije uspio", zaključio je Briatore.

Kobna nesreća

Inače, malo se toga zna vezano uz zdravstveno stanje legendarnog vozača Formule 1. Uži krug njegove obitelji ne dopušta da ikakve informacije stignu u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacher je udario glavom u kamen potkraj 2013. godine i kako zapravo napreduje njegov oporavak nakon šest mjeseci provedenih u komi, odnosno skoro šest godina otkako je doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpama.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo