čeka se odluka suca / Problematični hrvatski navijači ostaju u Milanu do srijede

Image
Foto: AP Images

Petnaest odraslih i jedan maloljetni hrvatski navijač bit će zadržani u Milanu do srijede kad će biti izvedeni pred istražnog suca, doznaje Hina u srijedu u hrvatskom konzulatu u Milanu.

17.11.2014.
15:35
AP Images
VOYO logo

Petnaest odraslih i jedan maloljetni hrvatski navijač, koji su jučer bili glavni pokretači bakljade s tribina koja je dovela do prekida utakmice i do novih strepnji HNS-a od kazni koje će zasigurno biti rigorozne, bit će zadržani u Milanu do srijede kad će biti izvedeni pred istražnog suca, doznaje Hina u srijedu u hrvatskom konzulatu u Milanu.

Punoljetni izgrednici će izlazak pred suca čekati u zatvoru, a maloljetnik u skladu s pravilima koja se primjenjuju u slučajevima maloljetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šesnaest hrvatskih navijača je privedeno, od kojih je jedan maloljetan, zbog nereda na tribinama. Prema podacima koje hrvatski konzulat neslužbeno doznaje od ravnateljstva talijanske policije u Milanu, njih 15 će biti zadržano u milanskom zatvoru San Vittore, a maloljetnik će biti na brizi predviđenoj u takvim slučajevima, do srijede kada će izići pred istražnog suca", izjavila je konzulica Iva Pavić.

Utakmica Italija - Hrvatska bila je u 75. minuti prekinuta na deset minuta zbog toga što su hrvatski navijači bacali baklje i dimne bombe na teren. Pošto su u policijskoj akciji izbačeni s tribine, nastavili su raditi nerede izvan stadiona Giuseppe Meazza nakon utakmice. Navijači su se sukobili s talijanskom policijom koja je izgrednike identificirala i pokušala ih zaustaviti. Oni su na to odgovorili gađajući policajce raznim predmetima i dimnim bombama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo